Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reznikov (υπ.Άμυνας Ουκρανίας): Να εξετάσει de facto ένταξη μας το ΝΑΤΟ - Αμύνεται στην Kherson η Ρωσία

Reznikov (υπ.Άμυνας Ουκρανίας): Να εξετάσει de facto ένταξη μας το ΝΑΤΟ - Αμύνεται στην Kherson η Ρωσία
Θα είμαστε μέρος της στρατηγικής του ΝΑΤΟ για την επόμενη δεκαετία υπογράμμισε ο Reznikov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση το ΝΑΤΟ να εξετάσει μια de facto ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Oleksiy Reznikov, ο οποίος υποστήριξε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο και ότι δημιουργεί αμυντικές θέσεις στα νότια τμήματα της χώρας που έχει καταλάβει.
Αναφερόμενος στο θέμα μιας πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ενόψει και της συνόδου της Συμμαχίας στα τέλη Ιουνίου, όταν και αναμένεται να συζητηθεί η 10ετης στρατηγική της, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για de facto ένταξη.
«Η Ουκρανία θα είναι μέρος αυτής της στρατηγικής επειδή είμαστε μέρος της ανατολικής πτέρυγας της Ευρώπης, της ανατολικής πτέρυγας των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, της ανατολικής πτέρυγας της ΕΕ.
Νομίζω ότι θα είναι μια κατάσταση win – win για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Νομίζω ότι το να μιλήσουμε για de facto και όχι για de jure ένταξη της Ουκρανίας στο NATO μπορεί να είναι η καλή ιδέα σ’ αυτή τη στρατηγική» είπε ο Reznikov.
Όσον αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, είπε ότι η Ρωσία ετοιμάζεται για έναν παρατεταμένο πόλεμο.
«Το Κρεμλίνο προσπαθεί να περάσει τον πόλεμο σε μια παρατεταμένη φάση.
Αντί να προωθούνται, ο ρωσικός στρατός κτίζει αμυντικές θέσεις στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας που έχει καταλάβει και ειδικά στην περιοχή της Kherson» είπε μιλώντας στο φόρουμ Globsex 2022 στη Μπρατισλάβα ο Reznikov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης