Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» επένδυση του Jared Kushner, γαμπρού του Donald Trump στο Ριάντ

ΗΠΑ: Στο «μικροσκόπιο» επένδυση του Jared Kushner, γαμπρού του Donald Trump στο Ριάντ
Έκπρόσωπος του Kushner δήλωσε στους «The New York Times» ότι ο ίδιος «συμμορφώθηκε με όλους τους νομικούς και ηθικούς κανόνες τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά από την θητεία του στην κυβέρνηση.»

Μία επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσε ότι διερευνάει μία επένδυση από τη Σαουδική Αραβία, οικονομικού ύψους 2 δις. δολαρίων σε μία εταιρία του Jared Kushner, γαμπρού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump.
«Η Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων διερευνά αν εσείς (Jared Kushner) καταχραστήκατε την κυβερνητική σας θέση προκειμένου να αποσπάσετε δισεκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και επίσης, αν τα προσωπικά χρηματοοικονομικά σας συμφέροντα επηρέασαν ανάρμοστα την αμερικανική εξωτερική πολιτική στη διάρκεια της διακυβέρνησης από τον πεθερό σας, πρώην πρόεδρο Trump» ανέφερε σε μία χθεσινή επιστολή της, η Δημοκρατική Βουλευτής Karolin Maloneï που ηγείται της αναφερόμενης επιτροπής.
Η Maloneï έστειλε την επιστολή στον Jared Kushner, ο οποίος διετέλεσε σύμβουλος του Trump στον Λευκό Οίκο, αιτώντας την παράδοση εγγράφων, σχετικά με την επενδυτική εταιρία του (A Fin Management LLC).
Ένας εκπρόσωπος του Jared Kushner δήλωσε στην εφημερίδα «The New York Times» ότι ο ίδιος «συμμορφώθηκε με όλους τους νομικούς και ηθικούς κανόνες τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά από την θητεία του στην κυβέρνηση.»
Τα αρχειοθετημένα στοιχεία αναφέρουν ότι η εταιρία έχει εγγραφεί ως σύμβουλος επενδύσεων, ενώ διαχειρίζεται περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω διαφόρων επενδυτικών οχημάτων.

Σε μία τυπική επένδυση κεφαλαίων, η Σαουδική Αραβία θα έπρεπε να έχει τοποθετήσει τα κεφάλαια της σε ένα ταμείο υπό τη διαχείριση της A Fin και όχι μέσω επενδύσεων στην ίδια την εταιρία.
«Η υποστήριξή σας για επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία ήταν ακλόνητη, παρά το γεγονός ότι το Κογκρέσο, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος ερευνούσαν στενά, τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Υεμένη, τη δολοφονία του δημοσιογράφου Tzamal Kasonki από Σαουδάραβες δολοφόνους που συνδέονταν με τον πρίγκιπα διάδοχο Mocháment bin Salmán, αλλά και την καταστολή των αντιφρονούντων στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας,» ανέφερε στην επιστολή της, η Maloneï.
Ο Jared Kushnerενσωμάτωσε την εταιρία στις επιχειρήσεις του, μετά την αποχώρηση του Trump από τον Λευκό Οίκο και εξασφάλισε δύο δισεκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις από τη Σαουδική Αραβία, μετά από έξι μήνες, πρόσθεσε η βουλευτής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης