Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Επιτυχίες Ρώσων αλλά με μεγάλο κόστος στην ανατολική Ουκρανία

Μ. Βρετανία: Επιτυχίες Ρώσων αλλά με μεγάλο κόστος στην ανατολική Ουκρανία
Η Ρωσία ελέγχει πάνω από το 90% των εδαφών της επαρχίας του Luhansk αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Για επιτυχίες των Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία κάνει λόγο το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, επισημαίνοντας πως πλέον οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ελέγχουν πάνω από το 90% του εδάφους της επαρχίας Luhansk.
Ωστόσο, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας επισημαίνει πως οι επιτυχίες αυτές έρχονται με μεγάλο κόστος στη Ρωσία.
«Η Ρωσία έχει επιτυχίες στο Donbass.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει και διατηρούν δυναμική και επί του παρόντος φαίνεται να έχουν την πρωτοβουλία έναντι των Ουκρανών.
Η Ρωσία ελέγχει πάνω από το 90% του Luhansk και είναι πιθανό να την έχει καταλάβει ολόκληρη μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η Ρωσία πέτυχε αυτές τις πρόσφατες τακτικές επιτυχίες με σημαντικό κόστος πόρων και συγκεντρώνοντας τεράστια δύναμη πυρός σε ένα μόνο μέρος της συνολικής εκστρατείας.
Η Ρωσία δεν μπόρεσε να προελάσει σε άλλα μέτωπα ή άξονες.
Ωστόσο, σε σχέση με το αρχικό σχέδιο της Ρωσίας, κανένας από τους στρατηγικούς στόχους δεν έχει επιτευχθεί» υποστηρίζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.
«Για να φέρει επιτυχίες η Ρωσία θα απαιτηθούν τεράστιες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμούς και είναι πιθανό να χρειαστεί πολύ περισσότερος χρόνος» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης