Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Tesla κατασκόπευε, μέσω Facebook, υπαλλήλους που ήθελαν να δημιουργήσουν σωματείο - Ο ρόλος της MWW PR

Η Tesla κατασκόπευε, μέσω Facebook, υπαλλήλους που ήθελαν να δημιουργήσουν σωματείο - Ο ρόλος της MWW PR

Η Tesla και ο Elon Musk συγκρούονται με τους υποστηρικτές των συνδικάτων εδώ και χρόνια

 

Δίκτυο παρακολούθησης των εργαζόμενων που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα σωματείο στο εργοστάσιο του Fremont είχε στήσει η Tesla το 2017 και το 2018.
Μάλιστα, η εταιρεία πλήρωνε μια συμβουλευτική εταιρεία, την MWW PR, για να παρακολουθεί τους υπαλλήλους σε μια ομάδα Facebook και ευρύτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τιμολόγια και άλλα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν από το CNBC.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες που διέρρευσαν, δύο πράγματα που παρακολούθησε στενά η MWW PR ήταν οι συζητήσεις που καταγγέλλονταν αθέμιτες εργασιακές πρακτικές στην Tesla και για μια αγωγή σεξουαλικής παρενόχλησης.

Η εστίαση του Musk στα social media

Ενώ τα αρχεία που επιβεβαιώνουν την παρακολούθηση των εργαζομένων στο διαδίκτυο από την Tesla είναι παλιά, έχουν νέα σημασία για τους παρατηρητές που αναζητούν καλύτερη κατανόηση των προτεραιοτήτων του CEO Elon Musk όσον αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Musk έκλεισε πρόσφατα μια συμφωνία 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει το Twitter, το κοινωνικό δίκτυο στο οποίο βασιζόταν εδώ και χρόνια για να προωθεί τις εταιρείες του και να κοροϊδεύει ή να επικρίνει τους εχθρούς του, συμπεριλαμβανομένων των short-sellers, των πληροφοριοδοτών, του UAW, των δημοσιογράφων και των εκλεγμένων αξιωματούχων του Δημοκρατικού κόμματος.
Εάν ολοκληρωθεί η συμφωνία, ο Musk αναμένεται να γίνει προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του Twitter.

Οι συγκρούσεις με το συνδικάτο

Η Tesla και ο Elon Musk συγκρούονται με τους υποστηρικτές των συνδικάτων εδώ και χρόνια.
Το 2017, ο Tesla απέλυσε έναν συνδικαλιστή ακτιβιστή ονόματι Richard Ortiz και το 2018, ο Musk ανέβασε στο Twitter ένα σχόλιο που διαπιστώθηκε ότι παραβίαζε την ομοσπονδιακή εργατική νομοθεσία.
Το Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων διέταξε την Tesla να επαναφέρει τον Ortiz και να ζητήσει από τον Musk να διαγράψει το tweet του, το οποίο αμφισβήτησε την αποζημίωση των εργαζομένων.
Η Tesla άσκησε έφεση κατά της απόφασης του διοικητικού δικαστηρίου και το tweet του παραμένει.
Ο Musk έχει επικρίνει πολλούς δημοκρατικούς εκλεγμένους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Joe Biden, για τις απόψεις τους υπέρ των εργατικών ενώσεων.
Πρόσφατα είπε ότι σχεδιάζει να ψηφίσει Ρεπουμπλικάνους στις επερχόμενες εκλογές επειδή «το Δημοκρατικό Κόμμα ελέγχεται υπερβολικά από τα συνδικάτα» και τους εργατικούς δικηγόρους.
Τα εργοστάσια της Tesla στο Τέξας και την Καλιφόρνια δεν διεξήγαγαν ποτέ συνδικαλιστικές εκλογές.

Γυρίστε στο γραφείο ή φύγετε από την εταιρεία

Πέραν των παραπάνω, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla ζήτησε από τους υπαλλήλους του να επιστρέψουν στο γραφείο ή να αποχωρήσουν από την εταιρεία, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που εστάλη στο προσωπικό αναφέρει το Reuters.
«Oποιος θέλει να κάνει απομακρυσμένη εργασία πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον (και εννοώ τουλάχιστον) 40 ώρες την εβδομάδα ή να φύγει από την Tesla», ανέφερε το σημείωμα που διέρρευσε.
Επίσης διευκρίνισε ότι όταν λέμε γραφείο «πρέπει να είναι ένα κύριο γραφείο της Tesla, όχι ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα άσχετο με τα καθήκοντα εργασίας, όπως για παράδειγμα να είναι υπεύθυνος για τις ανθρώπινες σχέσεις του εργοστασίου Fremont, αλλά το γραφείο του να βρίσκεται σε άλλη Πολιτεία».
Ο Musk θα «εξέταζε και θα ενέκρινε» οποιεσδήποτε περιπτώσεις δεν μπορούσαν να τηρήσουν το ελάχιστο, σύμφωνα με το σημείωμα.
Η Tesla εντάσσεται σε ένα κύμα εταιρειών που επιβάλλουν την επιστροφή στο γραφείο στους υπαλλήλους.
Ενώ ορισμένοι μεγάλοι εργοδότες έχουν υιοθετήσει μόνιμα τις πολιτικές εθελοντικής εργασίας από το σπίτι, άλλοι, συμπεριλαμβανομένης της Google στοιχηματίζουν ότι είναι καλύτερο να προωθούνται οι προσωπικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συναδέλφων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης