Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Luhansk έπεσε, μεγάλη νίκη της Ρωσίας, που στρέφεται στο Donetsk – Αντεπιθέσεις Ουκρανών στην Kherson

Το Luhansk έπεσε, μεγάλη νίκη της Ρωσίας, που στρέφεται στο Donetsk – Αντεπιθέσεις Ουκρανών στην Kherson
Μετά την πτώση του Severodonetsk έχουν απομείνει Lysychansk και Slovyansk για να έχει κατακτηθεί το 100% των εδαφών του Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν μετά από 100 ημέρες πολέμου να καταλάβουν το Luhansk μια από τις δύο μεγάλες περιοχές του Donbass στην Ανατολική Ουκρανία.
Αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τις ρωσικές δυνάμεις.

Μετά την πτώση του Severodonetsk έχουν απομείνει Lysychansk και Slovyansk για να έχει κατακτηθεί το 100% των εδαφών του Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις ωστόσο θέλουν να καταλάβουν και όλη την περιοχή του Donetsk και έχοντας τον έλεγχο της Αζοφικής Θάλασσα στην Μαριούπολη και νότια στην Kherson και Zaporizhia o Ρωσικός στρατός θα έχει ολοκληρώσει τον βασικό του στόχο…

Τι συμβαίνει στο Ουκρανικό μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να σημειώνουν σταδιακή, πρόοδο στην ανατολική Ουκρανία.
Τα ρωσικά στρατεύματα συνέχισαν τις επιχειρήσεις για την κατάληψη του Severodonetsk και περαιτέρω επιχειρήσεις για την κατάληψη του Lysychansk.
Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την κατάληψη αυτών των δύο πόλεων για να ισχυριστεί ότι απελευθερώθηκε όλη την Περιφέρεια Luhansk προτού στραφούν στην Περιφέρεια του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι προφανώς περιορισμένες λόγω του εδάφους στο Donbass και θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις διασχίζοντας τον ποταμό Siverskyi για να ολοκληρώσουν την περικύκλωση του Severodonetsk - Lysychansk και να κάνουν περαιτέρω προόδους δυτικά του Lyman προς το Slovyansk μέσω Raihorodok.

Τα βασικά σημεία

Οι ρωσικές επιχειρήσεις προωθούνται στο Slovyansk από τα νοτιοανατολικά του Izyum και δυτικά του Lyman συνεχίζουν να σημειώνουν μικρή πρόοδο, έχουν δώσει προτεραιότητα στο Severodonetsk σε βάρος άλλων αξόνων προέλασης.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον του Severodonetsk και του Lysychansk προκειμένου να διεκδικήσουν τον πλήρη έλεγχο της περιφέρειας Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν σταδιακή προέλαση γύρω από την Avdiivka.

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson ώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets και πιθανότατα θα συνεχίσουν να διαταράσσουν τις ρωσικές επίγειες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου T2207.

Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες επιθέσεις και συνέχισαν τις προσπάθειες για την επανέναρξη μεγαλύτερης κλίμακας επιθέσεων νοτιοανατολικά του Izyum προς το Slovyansk στις 2 Ιουνίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στη διατήρηση των σημερινών τους θέσεων νοτιοανατολικά του Izyum και βομβάρδισαν τα Dovhenke, Kurulka, Virnopillya και Dolyna προκειμένου να τεθούν προϋποθέσεις για ανανέωση επιθετικών επιχειρήσεων προς το Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπρόσθετα ανεπιτυχείς επιχειρήσεις επίθεσης γύρω από το Studenok, το Sosnove, το Svyatohirsk και το Yarova, αρκετούς οικισμούς νοτιοανατολικά του Izyum κατά μήκος των δρόμων που συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο Izyum - Slovyansk κοντά στα σύνορα Kharkiv-Donetsk
Τα ρωσικά στρατεύματα πιθανότατα επιδιώκουν να καταλάβουν αυτόν τον αυτοκινητόδρομο για να εκμεταλλευτούν την οδική πρόσβαση για να υποστηρίξουν τις προόδους στο Slovyansk. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις στο Lyman επιχείρησαν μια πρόσθετη, επίθεση στο Raihorodok, βορειοανατολικά του Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να προχωρήσουν στο Slovyansk τόσο από το Izyum όσο και από το Lyman παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες και είναι απίθανο να σημειώσουν σημαντική πρόοδο τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα καθώς η πλειοψηφία των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζει να επικεντρώνεται στο Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Severodonetsk στις 2 Ιουνίου....

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) Leonid Pasechnik ισχυρίστηκε ότι το LNR ελέγχει όλη την περιφέρεια Luhansk εκτός από το Severodonetsk και το Lysychansk.
Ο Αναπληρωτής Αρχηγός του Κύριου Τμήματος Επιχειρήσεων του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου Oleksiy Gromov δήλωσε χαρακτηριστικά ότι παρά τις ρωσικές προσπάθειες να περικυκλώσουν το Severodonetsk, ακόμη υπάρχουν Ουκρανοί.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς χερσαίες επιθέσεις στα νότια του Severodonetsk - Lysychansk στο Bobrove και την Ustynivka.
Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα θα παρεμποδιστούν στην προσπάθειά τους να προχωρήσουν στο Lysychansk από το Severodonetsk (αν καταφέρουν πρώτα να καταλάβουν το ίδιο το Severodonetsk) λόγω της τακτικής πρόκλησης να διασχίσουν τον ποταμό Siverskyi.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις γύρω από την Περιφέρεια του Donetsk στις 2 Ιουνίου, βορειοανατολικά του Bakhmut και υποστηρίζουν συνεχιζόμενες αλλά αργές επιχειρήσεις για την περικύκλωση του Severodonetsk-Lysychansk από τα νότια.
Το DNR ισχυρίστηκε ότι η ρωσική ομάδα στην περιοχή Donetsk City - Avdiivka σημείωσε σταδιακά κέρδη γύρω από την Avdiivka και σύμφωνα με πληροφορίες έσπασε τις ουκρανικές άμυνες στο Verkhnotoreske.

Νότιος Άξονας – Στο επίκεντρο Kherson και Zaporizhia

Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις στη βορειοδυτική περιφέρεια Kherson πιθανότατα ώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις πίσω στις καθιερωμένες αμυντικές τους θέσεις στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets στις 2 Ιουνίου.
Γεωτοποθετημένα πλάνα από drone επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια αντεπίθεση κοντά στο Starosillya, έναν οικισμό στην ανατολική όχθη του ποταμού Inhulets και μόλις 12 χιλιόμετρα νότια της βορειότερης περιοχής του ρωσικού ελέγχου.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Kherson, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απελευθέρωσαν 20 χωριά στην Περιφέρεια Kherson, πιθανώς αναφερόμενοι στους οικισμούς στη δυτική όχθη του ποταμού Inhulets.
Οι ρωσικές δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν περαιτέρω ουκρανικές αντεπιθέσεις στα δυτικά σύνορα της περιφέρειας Kherson - Mykaloiv.
Η ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σχεδιάζουν μια αντεπίθεση στην περιφέρεια Mykolaiv και συμμετείχαν σε σκληρές μάχες με τις ρωσικές δυνάμεις στην Περιφέρεια στις 2 Ιουνίου, περίπου 66 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Mykolaiv.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πυραυλικό χτύπημα σε σιδηροδρομική γέφυρα βορειοδυτικά της πόλης Mykolaiv, πιθανόν να προλάβουν τη μεταφορά ουκρανικών δυνάμεων και εξοπλισμού στην περιοχή.

vv1_7.png

vv2_7.png

vv3_5.png
vv4_6.png
vv5_6.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης