Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Medvedev: Η Ρωσία θα ανταποδώσει εάν αμερικανικοί πύραυλοι πλήξουν ρωσικό έδαφος – Θα αμφισβητηθούν οι ΗΠΑ

Προειδοποίηση Medvedev: Η Ρωσία θα ανταποδώσει εάν αμερικανικοί πύραυλοι πλήξουν ρωσικό έδαφος – Θα αμφισβητηθούν οι ΗΠΑ
Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τη Ρωσία θα πρέπει να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου, μη αμερικανοκεντρικού συστήματος διεθνούς ασφάλειας, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Η Ρωσία θα καταστρέψει τα κέντρα λήψης αποφάσεων εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει όπλα που έλαβε από τις Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον των ρωσικών εδαφών, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι του Κατάρ Al Jazeera .
«Εάν αυτά τα είδη όπλων χρησιμοποιηθούν εναντίον ρωσικών εδαφών, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να δράσουν για να καταστρέψουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων», ανέφερε.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας τόνισε:
«Όλοι καταλαβαίνουν τι είδους κέντρα είναι αυτά - αυτό είναι το Υπουργείο Άμυνας, και το Γενικό Επιτελείο και οτιδήποτε άλλο στην Ουκρανία». «Αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι τα τελικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε αυτήν την περίπτωση, δυστυχώς, δεν βρίσκονται στο έδαφος της Ουκρανίας.
Επομένως, αυτή είναι σίγουρα μια απειλή που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία προειδοποίησε για την αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ ΣΤΗΝ προμήθεια όπλων στην Ουκρανία.
Στην αρχή, ο πρόεδρος Biden των ΗΠΑ, είχε αναφέρει ότι δεν θα προμήθευαν συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, MLRS.
Και μετά άλλαξαν και ορισμένοι τύποι, όπως το HIMARS , θα παραδοθούν στην Ουκρανία», εξήγησε ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Και παρόλο που, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα MLRS «δεν έχουν τόσο μεγάλο βεληνεκές όπως ορισμένα άλλα συστήματα, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν προφανή απειλή για τη Ρωσία.

Αλλάζει η αρχιτεκτονική

Η ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία από τη Ρωσία θα πρέπει να οδηγήσει στη δημιουργία ενός νέου, μη αμερικανοκεντρικού συστήματος διεθνούς ασφάλειας, ανέφερε ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Τελικά, όλα αυτά θα πρέπει πραγματικά να οδηγήσουν στη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής διεθνούς ασφάλειας.
Όχι αμερικανοκεντρική, οι ΗΠΑ με την εξαφάνιση της Σοβιετικής Ένωσης και την κατάρρευση του Συμφώνου της Βαρσοβίας βρέθηκαν στο επίκεντρο και καμία διεθνής απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τους αμερικανούς.

Μιλώντας για το αν η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην παγκόσμια σκηνή, ο Dmitry Medvedev τόνισε ότι «όλα έχουν ήδη αλλάξει, ο κόσμος έχει ήδη αλλάξει και η αρχιτεκτονική ασφάλειας έχει αλλάξει».
«Όλοι το αναγνωρίζουν αυτό».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας, ήδη διαμορφώνεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας στον κόσμο και αυτό συμβαίνει ενάντια στις επιθυμίες των Αμερικανών.
«Ας το παραδεχτούμε, το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ απέτυχε να προωθήσει τα συμφέροντά του στην Ουκρανία - και τελικά όλα μετατράπηκαν σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση - σημαίνει υποτίμηση των δυνατοτήτων τους, σημαίνει ότι απέδειξαν ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας πλήρως λειτουργικός οργανισμός που δεν μπορεί να προστατεύσει τους πιθανούς εταίρους της μέχρι το τέλος.
Και αυτό δημιουργεί μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη στη διεθνή αρχιτεκτονική».

Το Συμβούλιο της Ευρώπης εξαφανίστηκε

Το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην πραγματικότητα, εξαφανίστηκε αφού η Ρωσία αποχώρησε, δεν χρειάζεται, δεν ενδιαφέρει κανέναν, γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν άλλους θεσμούς.
Χρειαζόταν ακριβώς όταν υπήρχε διάλογος μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Επίσης και άλλοι θεσμοί δεν λειτουργούν.
Αυτό ισχύει επίσης για οργανισμούς που ασχολούνται με την ασφάλεια στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αυτό ισχύει επίσης εν μέρει ακόμη και για τα Ηνωμένα Έθνη».

Ένα νέο σύστημα διεθνούς ασφάλειας διαμορφώνεται ήδη αυτή τη στιγμή και είναι ορατό.
«Και τονίζω ότι αυτό πρέπει να είναι ένα σύστημα που έχει πολλούς πόλους, ένα πολυπολικό σύστημα και όχι ένα σύστημα που επικεντρώνεται σε μια χώρα.
Όλοι χρειάζονται ένα τέτοιο σύστημα, η Ρωσία το χρειάζεται, η Κίνα το χρειάζεται, ένας τεράστιος αριθμός χωρών που δεν ανήκουν στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ένα τέτοιο σύστημα θα ήταν πολύ πιο δίκαιο.
Μάλιστα ο Medvedev δεν απέκλεισε να υπάρξουν νέες συμφωνίες στο μέλλον…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης