Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Kαρκινοπαθής ο Putin – Eπιβεβαιώνεται απόπειρα δολοφονίας του

Newsweek: Kαρκινοπαθής ο Putin – Eπιβεβαιώνεται απόπειρα δολοφονίας του
Η έκθεση επιβεβαιώνει επίσης ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υποβλήθηκε τον Απρίλιο σε θεραπεία για προχωρημένη μορφή καρκίνου, σύμφωνα με τρεις πηγές που επικαλείται το Newsweek.
Η έκθεση επιβεβαιώνει επίσης ότι έγινε απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου προέδρου, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Όπως μεταδίδει το περιοδικό Newsweek, οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τρεις διαφορετικές υπηρεσίες πληροφοριών, ανησυχούν ότι ο Putin γίνεται ολόενα και πιο παρανοϊκός για τη διατήρηση της εξουσίας, το οποίο αυξάνει τις πιθανότητες ο πόλεμος στην Ουκρανία να έχει μια ταραχώδη και απρόβλεπτη εξέλιξη.
Οι ίδιοι θεωρούν ωστόσο ότι αυτό καθιστά και λιγότερο πιθανό το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου.
«Οι εσωτερικοί συναγωνισμοί εντός του Κρεμλίνου δεν ήταν ποτέ πιο έντονοι κατά τη διάρκεια της ηγεμονίας του, όλοι νιώθουν ότι το τέλος είναι κοντά» ανέφερε μία από τις πηγές.
Και οι τρεις αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι η απομόνωση του Ρώσου προέδρου καθιστά πιο δύσκολη την αξιολόγηση της θέσης του και της υγείας του.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχει ένα παγόβουνο εκεί έξω, αλλά το τυλίγει η ομίχλη» τόνισε ένας από τους αξιωμαούχους.
«Ο Putin είχε λίγες συναντήσεις με ξένους ηγέτες» πρόσθεσε ο ίδιος, λέγοντας ότι αυτό περιόρισε τις πληροφορίες που μπορεί να λάβει κανείς από συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο.
«Η απομόνωση του Putin έχει ως εκ τούτου αυξήσει τα επίπεδα της εικοτολογίας» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης