Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Το κόστος εργασίας αυξήθηκε 12,6% το Α' τρίμηνο του 2022

ΗΠΑ: Το κόστος εργασίας αυξήθηκε 12,6%  το Α' τρίμηνο του 2022
Τον περασμένο χρόνο, το κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 8,2%, το μεγαλύτερο κέρδος στα τέσσερα τρίμηνα από το 1982.


Η παραγωγικότητα της εργασίας αναθεωρήθηκε σε αρνητικό 7,3% τον Ιανουάριο-Μάρτιο.
Το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος, ένα βασικό μέτρο του πληθωρισμού των μισθών στις ΗΠΑ, αναθεωρήθηκε 12,6% προς τα πάνω το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με την αρχική εκτίμηση για αύξηση 11,6%, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.
Συνολικά, η παραγωγικότητα των εργαζομένων στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο συρρικνώθηκε κατά 7,3%, ελαφρώς καλύτερα από την αρχική εκτίμηση για αρνητικό ποσοστό 7,5%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τριμηνιαία μείωση της παραγωγικότητας από το τρίτο τρίμηνο του 1947.
Όπως τα περισσότερα στατιστικά στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, τα στοιχεία παραγωγικότητας έχουν ξεφύγει από την πανδημία του κορωνοϊού. Οι οικονομολόγοι δήλωσαν ότι η μείωση της παραγωγικότητας το πρώτο τρίμηνο οφείλεται στην πτώση κατά 1,5% του ΑΕΠ πρώτου τριμήνου. Αυτή η πτώση οφείλεται κυρίως στο έλλειμμα του διεθνούς εμπορικού ισοζυγίου και όχι στο ενδεχόμενο μιας αδύναμης οικονομίας.
Τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, η παραγωγικότητα μειώθηκε κατά 0,6%.
Η παραγωγή παρουσίασε ελάχιστη μεταβολή με μείωση 2,3% το πρώτο τρίμηνο, ελαφρώς χαμηλότερα από την αρχική εκτίμηση του 2,4%.
Οι ώρες εργασίας αναθεωρήθηκαν επίσης ελαφρώς προς τα κάτω σε άνοδο 5,4% από 5,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης