Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Το Πεκίνο «αντιτίθεται σθεναρά» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ταϊβάν

Κίνα: Το Πεκίνο «αντιτίθεται σθεναρά» στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Ταϊβάν
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να χειριστούν με σύνεση τις εμπορικές και οικονομικές τους σχέσεις με την Ταϊβάν προκειμένου να μην στείλουν το λάθος μήνυμα στους αυτονομιστές της Ταϊβάν»
Σχετικά Άρθρα

«Φρένο» σε ένα ήδη τεταμένο παγκόσμιο κλίμα βάζει η Κίνα στις «ορέξεις» των ΗΠΑ να εμβαθύνουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις τους με τηνΤαϊβάν.
«Η Κίνα αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μορφή επίσημης συναλλαγής μεταξύ οποιασδήποτε χώρας και (…) της Ταϊβάν, περιλαμβανομένων οποιωνδήποτε διαπραγματεύσεων και υπογραφής μιας οικονομικής και εμπορικής συμφωνίας», επεσήμανε ο Γκάο Φενγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Οι ΗΠΑ και οι Ταϊβάν ανακοίνωσαν την Τετάρτη την Πρωτοβουλία για το Εμπόριο για τον 21ο αιώνα, μερικές ημέρες αφού η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden απέκλεισε το νησί από το οικονομικό της σχέδιο που επικεντρώνεται στην Ασία και έχει στόχο να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη επιρροή του Πεκίνου στην περιοχή.
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να χειριστούν με σύνεση τις εμπορικές και οικονομικές τους σχέσεις με την Ταϊβάν προκειμένου να μην στείλουν το λάθος μήνυμα στους αυτονομιστές της Ταϊβάν», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Από την πλευρά της η Ταϊπέι έχει εκφράσει την ικανοποίησή της για την πρωτοβουλία των ΗΠΑ, θεωρώντας τη μία ακόμη ένδειξη της στήριξης που της προσφέρει η Ουάσιγκτον, ενώ ελπίζει να ανοίξει τον δρόμο ώστε η Ταϊβάν κάποια στιγμή να ενταχθεί στο Οικονομικό Πλαίσιο της περιοχής Ινδίας- Ειρηνικού που εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα ο Biden.
Ο πρωθυπουργός της Ταϊβάν Σου Τσενγκ- τσανγκ δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι το νησί «έχει μια κρίσιμη θέση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.
Αυτό «έκανε την αμερικανική κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ενισχύσει τους οικονομικούς και εμπορικούς δεσμούς με τη χώρα μας προκειμένου να εδραιώσει την ανθεκτικότητα και την ασφάλεια της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας», σημείωσε ο Σου.

www.bankinhnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης