Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καλοκαίρι δημοψηφίσματα σε Donetsk, Lugansk, Kherson και Zaporozhye για ένταξη στη Ρωσία

Το καλοκαίρι δημοψηφίσματα σε Donetsk, Lugansk, Kherson και Zaporozhye για ένταξη στη Ρωσία
Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Leonit Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας

Πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων για την ένταξη στη Ρωσία των δημοκρατιών του Donetsk και του Lugansk, της περιοχής της kherson και του Zaporozhye ενδέχεται να εκδηλωθούν πολύ σύντομα.
Τα δε δημοψηφίσματα ενδέχεται να διεξαχθούν το καλοκαίρι. 
Αυτό είπε σε συνέντευξή του στο TASS ο Leonit Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας και ηγέτης του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (και διάδοχος του Zirinovsky).
"Δεν θέλω να προβλέπω, αλλά μπορώ να υποθέσω ότι οι πρωτοβουλίες για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε αυτές τις περιοχές μπορεί να εμφανιστούν πολύ σύντομα, και μπορεί να πραγματοποιηθούν, πολύ πιθανόν, το καλοκαίρι», σημείωσε.
Ο Leonit Slutsky επεσήμανε ότι η απόφαση για ένταξη στη Ρωσία των εδαφών που απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία θα πρέπει να ληφθεί μόνο από τον πληθυσμό τους. 
«Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν τέτοια συναισθήματα στο Donbass, στην περιοχή Kherson, στο Zaporozhye, είναι αρκετά ισχυρά», είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο Kirill Stremousov, επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διαχείρισης της Kherson δήλωσε ότι «Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενταχθούμε στη Ρωσία  και τόνισε ότι στις 12 Ιουνίου (Ημέρα της Ρωσίας) θα γίνουν ανακοινώσεις.
«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να οργανώσουμε τις δομές μας σε όλη την επαρχία.
Στις 12 Ιουνίου, θα ανακοινώσουμε ότι πηγαίνουμε ολοταχώς προς ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία. Θα καταβάλλουμε για αυτό το μέγιστο των προσπαθειών μας.
Οι κάτοικοι της Kherson θα κρίνουν από τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν. Έτσι θα μπορέσουν να συγκρίνουν τη διαφορά μεταξύ της Ουκρανίας και της ελεύθερης περιοχής της Kherson, η οποία μπορεί να υπολογίζει σε αυτό που συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία. Μιλάμε για κοινωνικούς τομείς, για ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο Stremousov.
Σύμφωνα με τον Stremousov, οι κάτοικοι της Kherson υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να νιώθουν όπως οι Ρώσοι πολίτες, εντός της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης