Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (FED): " Έκανα λάθος στο παρελθόν σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ"

Yellen (FED):
Η Janet Yellen παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος στο παρελθόν σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.
Σχετικά Άρθρα

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen αναγνώρησε το λάθος που είχε κάνει παλαίοτερα, αναφορικά με την αμερικάνικη οικονομία.
Συγκεκριμένα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen δήλωσε την Τρίτη, ότι η ίδια έκανε λάθος στο παρελθόν σχετικά με την πορεία του πληθωρισμού, αλλά τόνισε ότι η αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα του προέδρου Joe Biden και ο ίδιος υποστηρίζει τις ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) προκειμένου να επιτύχει τον παραπάνω στόχο.
Σε ερώτηση του CNN, αν η ίδια έκανε λάθος υποβαθμίζοντας την απειλή του πληθωρισμού σε δημόσιες δηλώσεις της κατά την προηγούμενη χρονιά, η Yellen είπε: «Νομίζω ότι έκανα λάθος σχετικά με την πορεία που θα μπορούσε να έχει ο πληθωρισμός».
«Όπως ανέφερα, υπήρξαν αναπάντεχα και μεγάλα πλήγματα για την οικονομία, που ενίσχυσαν την αύξηση των τιμών στην ενέργεια και στα είδη διατροφής, αλλά και προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού που επηρέασαν άσχημα την οικονομία μας. Την περίοδο εκείνη δεν είχα κατανοήσει πλήρως τις διαστάσεις αυτές», είπε η Yellen προσθέτοντας ότι τα πλήγματα για την οικονομία κυμαίνονται από τη ρωσική εισβολή στην
Ο Biden συναντήθηκε με τον πρόεδρος της Fed
Ο Biden συναντήθηκε νωρίτερα χθες, Τρίτη, με τον πρόεδρο της Fed Jerome Powell τονίζοντας ότι «σέβεται την ανεξαρτησία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας», όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης