Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Πρώτος ο Macron αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου

Γαλλία: Πρώτος ο Macron αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές της 12ης Ιουνίου
Το 61% των Γάλλων θέλει μια κυβέρνηση συνεργασίας με πρόεδρο τον Macron και πρωθυπουργό από άλλο πολιτικό χώρο
Σχετικά Άρθρα

Πρώτη αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία εμφανίζεται η παράταξη Ensemble που στηρίζει τον πρόεδρο Emmanuel Macron σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές της 12ης και 19ης Ιουνίου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Ifop, η παράταξη Ensemble φέρεται να λαμβάνει το 27% των ψήφων στον πρώτο γύρο των εκλογών και να λαμβάνει από 270 έως και 310 έδρες.
Σημειώνεται πως για την εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας απαιτούνται 289 έδρες.
Όσον αφορά την Nupes, τη συμμαχία των αριστερών πολιτικών δυνάμεων, αυτή εκτιμάται ότι θα λάβει στον α’ γύρο το 25% των ψήφων και θα έχει κερδίσει από 170 έως 210 έδρες.
134.jpg

Είναι η πρώτη φορά που δημοσκόπηση στη Γαλλία πιθανολογεί ότι Λαϊκή Ένωση μπορεί να υπερβεί τις 200 έδρες.
Από πλευράς ψήφων, την τρίτη θέση φέρεται να καταλαμβάνει το κόμμα της Marine Le Pen με 21%, κερδίζοντας τουλάχιστον 20 και το πολύ 50 έδρες, ενώ στην τέταρτη θέση έρχεται το κεντροδεξιό Ρεπουμπλικανικό κόμμα, το οποίο με 10% (και λόγω του εκλογικού συστήματος) εκτιμάται ότι θα λάβει από 35 έως 55 έδρες.
121_1.png
Εντυπωσιακό είναι και το στοιχείο που θέλει το 61% των Γάλλων να δηλώνει ότι θα ήθελε μία κυβέρνηση συνεργασίας με πρόεδρο τον Macron και πρωθυπουργό από άλλο πολιτικό χώρο.
11_3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης