Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επισπεύδει η Kherson το αίτημα ένταξης στη Ρωσία – Stremousov: Ανακοινώσεις στις 12/6

Επισπεύδει η Kherson το αίτημα ένταξης στη Ρωσία – Stremousov: Ανακοινώσεις στις 12/6
Οι κάτοικοι θα κρίνουν ανέφερε ο επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης της Kherson
Σχετικά Άρθρα

Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ενταχθούμε στη Ρωσία υποστήριξε ο Kirill Stremousov, επικεφαλής της στρατιωτικής και πολιτικής διαχείρισης της Kherson (έχει διοριστεί από τη Μόσχα), ο οποίος υποστήριξε πως στις 12 Ιουνίου (Ημέρα της Ρωσίας) θα γίνουν ανακοινώσεις.
«Εργαζόμαστε πυρετωδώς για να οργανώσουμε τις δομές μας σε όλη την επαρχία.
Στις 12 Ιουνίου, θα ανακοινώσουμε ότι πηγαίνουμε ολοταχώς προς ένταξη στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Θα καταβάλλουμε για αυτό το μέγιστο των προσπαθειών μας.
Για αυτό, για να γίνουμε μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι απαραίτητο να ετοιμάσουμε τα πάντα από το μηδέν.
Οι κάτοικοι της Kherson θα κρίνουν από τις ευκαιρίες που θα τους παρουσιαστούν.
Έτσι θα μπορέσουν να συγκρίνουν τη διαφορά μεταξύ της Ουκρανίας και της ελεύθερης περιοχής της Kherson, η οποία μπορεί να υπολογίζει σε αυτό που συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Μιλάμε για κοινωνικούς τομείς, για ανάπτυξη της οικονομίας και της βιομηχανίας» είπε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Tass ο Stremousov.
Σύμφωνα με τον Stremousov, οι κάτοικοι της Kherson υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να νιώθουν όπως οι Ρώσοι πολίτες, εντός της Ουκρανίας.

Όχι σε δημοψήφισμα, ναι σε στρατιωτική βάση

Σε παλιότερες δηλώσεις του ο Stremousov, είπε πως δεν είναι στις προθέσεις του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, μια και αυτό δεν πρόκειται να αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα.
Σύμφωνα με τον Stremousov, η διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος για την ένωση με τη Ρωσία θα είναι χάσιμο χρόνου.
«Θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν πρόκειται να αναγνωριστεί από τις δυτικές χώρες, η διεξαγωγή του είναι χάσιμο χρόνου.
Επομένως, δεν έχουμε σκεφτεί καν να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση» είπε ο Stremousov, ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει πρώτα να εδραιωθεί μια ειρηνική ζωή, να σχηματιστεί η εξουσία, να επιτευχθεί η σταθερότητα, να οργανωθεί η κοινωνική και οικονομική ζωή και να αρχίσει να λειτουργεί και πάλι η αγορά και η εργασία.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο διοικητής της Kherson υποστήριξε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν όλα αυτά τα βήματα έως τουλάχιστον τα τέλη του 2022 και μετά οι κάτοικοι να αποφασίσουν για το μελλοντικό τους καθεστώς.

Στρατιωτική βάση

Μάλιστα η διοίκηση της Kherson προσανατολίζεται και στο να ζητήσει από τη Μόσχα να δημιουργήσει μια στρατιωτική βάση στο έδαφος της.
Υπενθυμίζεται πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν στα μέσα Μαρτίου την περιοχή της Kherson, η οποία συνορεύει με την Κριμαία.
Έκτοτε έχει τοποθετηθεί μια νέα διοίκηση.
«Πρέπει να υπάρχει μια ρωσική στρατιωτική βάση στην περιοχή της Kherson.
Θα το ζητήσουμε αυτό γιατί αυτό είναι που θέλει και ο πληθυσμός.
Είναι σημαντικό και θα αποτελέσει εγγύηση για την ασφάλεια της περιοχής και των κατοίκων της» τόνισε ο Stremousov.
Όπως είπε, η ρωσική μαζί με την ουκρανική γλώσσα, θα γίνουν οι βασικές γλώσσες της περιοχής, με τη ρωσική να αποτελεί την επίσημη γλώσσα για διοικητικές υπηρεσίες και για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας.

Ρούβλι

Σημειώνεται πως από τις 23/5, οι αρχές της Kherson ανακοίνωσαν ότι το ρωσικό ρούβλι θα είναι το επίσημο νόμισμα αν και θα κυκλοφορεί ταυτόχρονα με την ουκρανική χρίβνια.
«Η περιοχή γίνεται ζώνη διπλού νομίσματος: το ρούβλι θα κυκλοφορεί παράλληλα με τη χρίβνια.
Οι εταιρείες και οι επιχειρηματίες μπορούν να αναγράφουν τις τιμές και στα δύο νομίσματα» ανέφερε η πολιτο-στρατιωτική διοίκηση της επαρχίας.
Στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram διευκρινίζεται ότι η ισοτιμία ορίζεται στα 2 ρούβλια έναντι 1 (μιας) χρίβνια.

Η αντίδραση της Μόσχας

Στο αίτημα της Kherson για την ένωση με τη Ρωσία, ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, έχει αναφέρει πως οι κάτοικοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν εάν θέλουν να ενωθούν με τη Ρωσία αν και διεμήνυσε πως θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να έχουν επεξεργαστεί όλα τα νομικά πλαίσια και στάδια και να υπάρχει μια νόμιμη αιτιολόγηση για αυτήν την απόφαση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης