Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απολύθηκε η διαμεσολαβήτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας - "Κατασκεύασε" ιστορίες βιασμού από Ρώσους στρατιώτες

Απολύθηκε η διαμεσολαβήτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας -
Καθώς οι ερευνητές άρχισαν να ερευνούς βαθύτερα τους ισχυρισμούς, φαίνεται ότι υπήρχαν πρόβλημα στις ιστορίες της Denisova
Τους τελευταίους δύο μήνες, μια χιονοστιβάδα ιστοριών κατέκλυσε τον δυτικό Τύπο που υποτίθεται ότι τεκμηριώνει περιπτώσεις μαζικών βιασμών που πραγματοποιήθηκαν από ρωσικά στρατεύματα εναντίον Ουκρανών αμάχων.
Μια συγκεκριμένη ιστορία στην Time προκάλεσε μεγάλη οργή και καταδίκη από δυτικούς αξιωματούχους, καθώς ανέφερε «μια συστημική, συντονισμένη εκστρατεία σεξουαλικής βίας» - βασιζόμενη κυρίως σε μαρτυρίες που συγκεντρώθηκαν από την διορισμένη κορυφαία εκπρόσωπο της Ουκρανίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Περιλάμβανε μια ιδιαίτερα συγκλονιστική ιστορία 25 έφηβων κοριτσιών που βιάστηκαν ομαδικά από ρωσικά στρατεύματα - εννέα από τις οποίες έμειναν έγκυες.
Τα στοιχεία διοχετεύτηκαν από τη διαμεσολαβήτρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας, Lyudmyla Denisova, η οποία είπε ότι 25 έφηβες κρατήθηκαν σε ένα υπόγειο στην Bucha και βιάστηκαν ομαδικά.
Εννέα από αυτές είναι τώρα έγκυες.
Αλλά πρόσφατα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς οι ερευνητές άρχισαν να ερευνούς βαθύτερα τους ισχυρισμούς, φαίνεται ότι υπήρχαν πρόβλημα στις ιστορίες της Denisova.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Interfax, Politico και Wall Street Journal η Lyudmyla Denisova απολύθηκε - ακριβώς για έωλους και φανταστικούς ισχυρισμούς για μαζικούς βιασμούς, χωρίς στοιχεία...
«Οι Ουκρανοί νομοθέτες απέλυσαν τη διαμεσολαβήτρια της χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Lyudmyla Denisova, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεν είχε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, συμπεριλαμβανομένης της διευκόλυνσης των ανθρωπιστικών διαδρόμων και της αντιμετώπισης της απέλασης Ουκρανών από τα κατεχόμενα εδάφη», ανέφερε η Wall Street Journal.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης