Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Draghi: Οι μεγάλες χώρες της ΕΕ δεν θέλουν να δεχθούν την Ουκρανία στην Ένωση

Αποκάλυψη Draghi: Οι μεγάλες χώρες της ΕΕ δεν θέλουν να δεχθούν την Ουκρανία στην Ένωση
Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Catherine Colonna δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει σχετικά με την αίτηση της Ουκρανίας για την υποψηφιότητα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Ιουνίου

Σχεδόν όλα τα μεγάλα κράτη μέλη της ΕΕ αντιτίθενται στο να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς της υποψηφιότητας για ένταξη στην ένωση, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
Την Τρίτη 31/5, η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών Catherine Colonna δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα γνωμοδοτήσει σχετικά με την αίτηση της Ουκρανίας για την υποψηφιότητα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις 15 Ιουνίου.
"Υποστηρίζω την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ από την αρχή.
Το καθεστώς υποψηφίου αποκαλύπτει αντιρρήσεις από όλες σχεδόν τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, αν όχι όλες, εκτός από την Ιταλία", ανέφερε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης σύμφωνα με το RIA Novosti .
Οι έννοιες του σχηματισμού μιας «ομάδας χωρών σε αναμονή» και οι δηλώσεις περί «ανήκειν στην ευρωπαϊκή οικογένεια» έχουν σχεδιαστεί για να εξομαλύνουν την πιθανή απογοήτευση της ουκρανικής ηγεσίας, είπε ο πρωθυπουργός.
"Πιστεύω ότι όλες αυτές οι έννοιες είναι απαράδεκτες για τους Ουκρανούς.
Αλλά εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται με καχυποψία από άλλες χώρες που βρίσκονται στη σειρά για είσοδο εδώ και χρόνια.
Μπορείτε να έχετε καθεστώς υποψηφίου και μπορούμε να το παρέχουμε, αλλά μέχρι στιγμής αυτό δεν είναι αναμένεται λόγω της αντίθεσης από άλλες χώρες. Μπορείτε να σκεφτείτε μια γρήγορη διαδικασία, η οποία δεν υπάρχει σήμερα, σε ένα τέτοιο καθεστώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια έκθεση στο τέλος του μήνα» κατέληξε ο Draghi.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης