Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έφοδος στα γραφεία της Deutsche Bank λόγω έρευνας για «greenwashing»

Έφοδος στα γραφεία της Deutsche Bank λόγω έρευνας για «greenwashing»
Περίπου 50 αξιωματικοί έφτασαν στις εγκαταστάσεις της DWS και στους δίδυμους πύργους της Deutsche Bank
Σχετικά Άρθρα
Έφοδο στα γραφεία του διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων DWS και της Deutsche Bank που διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο, πραγματοποίησε η γερμανική αστυνομία, στο πλαίσιο έρευνας για καταγγελίες για greenwashing*.
Περίπου 50 αξιωματικοί έφτασαν στις εγκαταστάσεις της DWS και στους δίδυμους πύργους της Deutsche Bank στο κέντρο της Φρανκφούρτης και πραγματοποίησαν συναντήσεις με το προσωπικό μέχρι το μεσημέρι, σύμφωνα με άτομα με γνώση της επιχείρησης, τα οποία επικαλούνται οι Financial Times.
Καμία εταιρεία δεν ειδοποιήθηκε εκ των προτέρων για την έφοδο, στην οποία συμμετείχαν εισαγγελείς από τη Φρανκφούρτη, ομοσπονδιακή αστυνομία και αξιωματούχοι της γερμανικής χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής BaFin.
Η BaFin ξεκίνησε έρευνα για την DWS μετά από παρόμοια έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η οποία προκλήθηκε από ισχυρισμούς του πρώην στελέχους της DWS, Desiree Fixler.
Ο Fixler κατήγγειλε ότι η εταιρεία είχε κάνει παραπλανητικές δηλώσεις στην ετήσια έκθεσή της για το 2020, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι πάνω από τα μισά περιουσιακά στοιχεία των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων του ομίλου επενδύθηκαν χρησιμοποιώντας περιβαλλοντικά, κοινωνικά κριτήρια και κριτήρια διακυβέρνησης.

* Greenwashing ονομάζεται η τακτική που εφαρμόζει ένας οργανισμός, όταν ξοδεύει περισσότερο χρόνο και χρήμα για να προωθήσει τις υπηρεσίες του ως φιλικές προς το περιβάλλον, παρά για να ελαχιστοποιήσει πραγματικά τις περιβαλλοντικές του επιπτώσεις.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης