Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Οι Ουκρανοί είχαν ναρκοθετήσει τα πτώματα 152 στρατιωτών τους στο Azovstal

Ρωσία: Οι Ουκρανοί είχαν ναρκοθετήσει τα πτώματα 152 στρατιωτών τους στο Azovstal
Είχαν αφήσει παγιδευμένο φορτηγό στις υπόγειες εγκαταστάσεις του εργοστασίου
Σχετικά Άρθρα

Στην καταγγελία ότι οι Ουκρανοί είχαν ναρκοθετήσει τα πτώματα 152 στρατιωτών τους στο εργοστάσιο του Azovstal προχώρησε η Ρωσία.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις ανακάλυψαν ένα φορτηγό - ψυγείο στις υπόγειες εγκαταστάσεις του εργοστασίου, μέσα στο οποίο ήταν οι 152 σοροί των Ουκρανών στρατιωτών.
«Μέσα στο ψυγείο, το σύστημα ψύξης του οποίου ήταν εκτός λειτουργίας, φυλάσσονταν 152 σοροί μαχητών και στρατιωτικών των ουκρανικών δυνάμεων.
Κάτω από τα σώματα βρέθηκαν και τέσσερις νάρκες.
Η ρωσική πλευρά θα φροντίσει να παραδώσει τις σορούς που βρέθηκαν μέσα στο εργοστάσιο στους Ουκρανούς εκπροσώπους» ανέφερε ο Igor Konashenkov, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, επισημαίνοντας πως η Μόσχα δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα από το Κίεβο για την ανάκτηση τους.
Σύμφωνα με τον Konashenkov, οι συλληφθέντες στρατιώτες του Τάγματος του Αζοφ είπαν κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων τους, πως τα πτώματα ξεθάφτηκαν κατόπιν εντολής του Κιέβου και ότι στόχος ήταν να κατηγορηθεί η Μόσχα για τον διαμελισμό των πτωμάτων και αυτά να μην παραδοθούν στις οικογένειες τους.
Μάλιστα ο Konashenkov θύμισε ότι πριν την παράδοση των Ουκρανών μαχητών, οι διοικητές του Τάγματος του Αζόφ είχαν ζητήσει από τον Zelensky να πάρει τις σορούς των στρατιωτών έτσι ώστε να ταφούν σε περιοχές που ελέγχονται από τους Ουκρανούς.
Σημειώνεται ότι περίπου 2.500 Ουκρανοί μαχητές κρατούνται σήμερα από τους Ρώσους, οι οποίοι σκοπεύουν να τους δικάσουν ως εγκληματίες πολέμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης