Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος χρησμός από τον Bill Gates - Η επόμενη πανδημία θα έρθει είτε από την κλιματική αλλαγή είτε από τρομοκράτες

Νέος χρησμός από τον Bill Gates - Η επόμενη πανδημία θα έρθει είτε από την κλιματική αλλαγή είτε από τρομοκράτες
Ο Gates είχε προειδοποιήσει για έναν επερχόμενο υπερ-ιό πέντε χρόνια πριν από την εμφάνιση του COVID-19
Στο 50% είναι η πιθανότητα η επόμενη πανδημία να προκληθεί από την κλιματική αλλαγή ή να απελευθερωθεί σκόπιμα από έναν βιοτρομοκράτη.
Αυτό εκτίμησε ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates υποστηρίζοντας ότι η επόμενη μεγάλη πανδημία είναι πιθανό να συμβεί μέσα σε 20 χρόνια.
«Θα μπορούσε να είναι ένας ιός φτιαγμένος από άνθρωπο, από έναν βιοτρομοκράτη που τον σχεδίασε και τον κυκλοφόρησε σκόπιμα.
Αυτό είναι ένα πολύ τρομακτικό σενάριο γιατί θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να το διαδώσουν σε διαφορετικά μέρη ταυτόχρονα».
«Ή θα μπορούσε να είναι κάτι που κάνει το άλμα από τον φυσικό κόσμο.
Ο ανθρώπινος πληθυσμός αυξάνεται και εισβάλλουμε ολοένα και σε περισσότερα οικοσυστήματα.
Γι' αυτό υπολογίζω ότι υπάρχει πιθανότητα 50% να έχουμε μια πανδημία φυσικής προέλευσης τα επόμενα 20 χρόνια, ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε.

Οι προβλέψεις Gates

Η πρόβλεψη ότι η κλιματική αλλαγή θα προκαλέσει έναν ιό που στη συνέχεια θα απαιτήσει μια άλλη παγκόσμια κυκλοφορία εμβολίου είναι το διακύβευμα που ο Gates προωθεί.
Σχολιάζοντας το πρόσφατο ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων, ο Gates είπε ότι «υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα» να έχει αντίκτυπο όπως ο κορωνοϊός, αν και προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να μεταλλαχθεί σε κάτι πολύ πιο άσχημο.
Ο ίδιος είχε προειδοποιήσει για έναν επερχόμενο υπερ-ιό πέντε χρόνια πριν από την εμφάνιση του COVID-19 κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του TEDex το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης