Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Άγκυρα στις 8 Ιουνίου ο Lavrov (Ρωσία) με στρατιωτική αντιπροσωπεία …για τα σιτηρά

Στην Άγκυρα στις 8 Ιουνίου ο Lavrov (Ρωσία) με στρατιωτική αντιπροσωπεία …για τα σιτηρά
Στόχος να δημιουργηθούν «ασφαλείς θαλάσσιες διαδρομές για τη μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών είπε ο Cavusoglu
Σχετικά Άρθρα

Στην Άγκυρα θα μεταβεί στις 8 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov συνοδευόμενος από στρατιωτική αντιπροσωπεία.
Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, M. Cavusoglu, στόχος της επίσκεψης είναι η δημιουργία «ασφαλών θαλασσίων διαδρόμων» για την μεταφορά των ουκρανικών σιτηρών
«Ο Lavrov θα έρθει στην Τουρκία στις 8 Ιουνίου μαζί με στρατιωτική αντιπροσωπεία για να συζητήσει, μεταξύ άλλων, την δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για την μεταφορά των σιτηρών.
Είναι το σημαντικότερο ζήτημα» είπε ο Cavusoglu, αναφέροντας πως επιδιώκει «την δημιουργία κέντρου εποπτείας των διαδρόμων στην Κωνσταντινούπολη».
Πάντως δεν διευκρίνισε ποια μορφή θα έχει η παρακολούθηση των διαδρόμων, ούτε τον ακριβή ρόλο της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη επιδιώκεται η επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία θαλασσίου διαδρόμου στην Μαύρη Θάλασσα.
Όπως είπε, ο ΟΗΕ έχει προτείνει τη δημιουργία κοινού εποπτικού μηχανισμού των θαλασσίων διαδρόμων και ότι η Τουρκία είναι ανοικτή στην ιδέα αυτή.
Σημειώνεται ότι κατά την επικοινωνία Putin – Erdogan, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε έτοιμος να συνεργασθεί με την Τουρκία για την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων στην Μαύρη Θάλασσα, περιλαμβανομένων των σιτηρών που προέρχονται από την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης