Τελευταία Νέα
Διεθνή

Και όμως συμβαίνει: Μετά από 2 μήνες η Σανγκάη αφήνει πίσω το σκληρό lockdown

Και όμως συμβαίνει: Μετά από 2 μήνες η Σανγκάη αφήνει πίσω το σκληρό lockdown
Ανοίγουν και πάλι από αύριο, 1η Ιουνίου πολυκαταστήματα και επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα

Ύστερα από δύο μήνες η Σανγκάη αφήνει πίσω της από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου το πολύ σκληρό lockdown που διατάραξε την οικονομία και την καθημερινότητα των περίπου 25 εκατομμυρίων της.
Συγκεκριμένα, από αύριο ανοίγουν και πάλι τα πολυκαταστήματα και οι επιχειρήσεις στις περιοχές «χαμηλού ρίσκου» ενώ αρχίζει και πάλι η λειτουργία των σιδηροδρόμων και θα αυξηθούν και οι πτήσεις από και προς την Σανγκάη.

Με PCR η είσοδος σε καταστήματα, συγκοινωνίες

Επιπλέον, τα καταστήματα θα επιτρέπεται να λειτουργούν στο 75% της χωρητικότητάς της και όσοι επιθυμούν να εισέρχονται σε αυτά θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών ώστε να τους επιτρέπεται η είσοδος. Το ίδιο μέτρο θα ισχύει και για την χρήση των αστικών συγκοινωνιών.
Σημειώνεται πως οι κυρώσεις αφορούν τα 22,5 εκατομμύρια της πόλης που αφορούν τις «χαμηλού ρίσκου» περιοχές, ενώ οι πολίτες θα πρέπει ακόμα να φορούν μάσκες και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις.

Διατηρούνται απαγορεύσεις

Πάντως, η επιστροφή στην ομαλότητα θα γίνει σταδιακά. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως δεν επιτρέπεται ακόμα να τρώει κανείς στο εσωτερικό των εστιατορίων ενώ και τα γυμναστήριο θα ανοίξουν αργότερα.
Για όσους εντοπίζονται θετικοί στον κορωνοϊό προβλέπεται πολύ σκληρή καραντίνα τόσο για τον ίδιο όσο και για τις στενές επαφές του.
Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 30/5, οι αρχές της Σανγκάης άρχισαν να ξηλώνουν τους φράχτες που είχαν στηθεί σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ επιτράπηκε στους πολίτες να βγουν για σύντομες βόλτες στην πόλη.
Το δίμηνο lockdown είχε ως αποτέλεσμα να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και διαδηλώσεις στους κατοίκους της πόλης, ενώ έπληξε τη μεταποιητική και εξαγωγική οικονομία της πόλης, κάτι που με τη σειρά του επηρέασε τις αλυσίδες εφοδιασμού και το διεθνές εμπόριο.

Μηδενική πολιτική

Η Κίνα είναι από τις ελάχιστες χώρες παγκοσμίως που εφαρμόζουν μηδενική πολιτική απέναντι στην πανδημία του κορωνοϊού.
Το τελευταίο 24ωρο η Σανγκάη ανακοίνωσε 31 κρούσματα από 67 που ήταν την προηγούμενη ημέρα.
Ωστόσο, αναφέρεται πως το τέλος του lockdown δεν σημαίνει και επιστροφή στον τρόπο ζωής πριν την εμφάνιση του covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης