Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία για 10 λόγους, έπεσε το Severodonetsk – Ο Zelensky θα συρθεί σε συνθηκολόγηση

Αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία για 10 λόγους, έπεσε το Severodonetsk – Ο Zelensky θα συρθεί σε συνθηκολόγηση
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky θα συρθεί σε συνθηκολόγηση καθώς η κατάσταση στο έδαφος είναι χειρότερη σε σχέση με την κατάσταση πριν μήνες…

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία επιταχύνεται και οι στόχοι επιτυγχάνονται καθώς τα 2/3 της κρίσιμης στρατηγικά πόλης Severodonetsk βρίσκονται στον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων και εναπομένει μόλις το 15% των εδαφών της Luhansk για να κυριαρχήσουν πλήρως…
Για τους ρώσους Slovyansk και Popasna είναι οι νέοι στόχοι που έχουν ιδιαίτερη στρατηγική σημασία αν και μετά την πτώση του Severodonetsk, οι εξελίξεις θα είναι επιταχυνόμενες.
Στην γειτονική περιοχή του Donetsk – όλες αυτές οι περιοχές βρίσκονται στην Ανατολική Ουκρανία που ονομάζεται και Donbass – οι ρωσικές δυνάμεις κατευθύνονται νότια του Izyum προς Lyman…
Η περιοχή του Donetsk θέλει ακόμη χρόνο για να καταληφθεί αλλά το Luhansk έπεσε στα χέρια των ρώσων.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky θα συρθεί σε συνθηκολόγηση καθώς η κατάσταση στο έδαφος είναι χειρότερη σε σχέση με την κατάσταση πριν μήνες…
O στρατός της Ουκρανίας ηττάται, δεν είναι μόνο οι 2439 Ουκρανοί που παραδόθηκαν στο Azovstal αλλά και η πτώση του Severodonetsk καθώς και οι μεγάλες απώλειες των Ουκρανών…
Εσχάτως για κάθε 4 Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώνονται, χάνεται ένας ρώσος στρατιώτης.
Ο τούρκος Πρόεδρος Erdogan συνομίλησε με Putin (Ρωσία) και Zelensky (Ουκρανία) με τον Putin να δηλώνει ότι θα διευκολύνει την εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια…σε συντονισμό με την Τουρκία.
Την ίδια στιγμή η Κωνσταντινούπολη εξελίσσεται σε έδρα ενός μηχανισμού που θα παρακολουθεί τα τεκταινόμενα σε Ρωσία και Ουκρανία…

Αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία

Παρά την προπαγάνδα της Δύσης είναι αναπόφευκτη η νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ωστόσο αυτό φαίνεται και από την στρατηγική της Δύσης.

1)Οι ΗΠΑ δεν προσφέρουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στους Ουκρανούς για να μην διαχυθεί ο πόλεμος προς την Ρωσία.
Αυτό επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν κλιμάκωση του πολέμου με την Ρωσία…

2)Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποδεκατιστεί.
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι το 60% των Ουκρανικών δυνάμεων έχει υποστεί μεγάλες καταστροφές, ενώ αντιθέτως οι ρωσικές δυνάμεις – παρ΄ ότι έχουν απώλειες – διατηρούν πάνω από το 84% των δυνάμεων τους ανεπηρέαστο από τις σκληρές συγκρούσεις.

3)Η Δύση και η Ευρώπη δεν έχουν καταφέρει να διαμορφώσουν ένα συμπαγές μέτωπο κατά της Ρωσίας στις κυρώσεις.
Π.χ. στην Σύνοδο Κορυφής συμφώνησαν να επιβάλλουν κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο που διοχετεύεται μέσω θάλασσας σε ποσοστό 66% ενώ στο ρωσικό πετρέλαιο μέσω αγωγών οι κυρώσεις θα αφορούν μόνο το 33% του πετρελαίου.
Τέτοια – σχεδόν αστείες – προσεγγίσεις μόνο οι ευρωπαίοι θα μπορούσαν να εφαρμόσουν.

4)Από τα 195 κράτη διεθνώς, τα 165 —συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Κίνας με το 35% του παγκόσμιου πληθυσμού— αρνήθηκαν να ενταχθούν στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αφήνοντας τις ΗΠΑ, όχι τη Ρωσία, σχετικά απομονωμένες στον κόσμο.

5)Το ρούβλι, για το οποίο ο αμερικανός Πρόεδρος Biden προέβλεψε ότι θα ήταν για τα «μπάζα», όχι μόνο επέστρεψε στα προ του Φεβρουαρίου επίπεδα, αλλά διαπραγματεύεται πρόσφατα γύρω στο υψηλό δύο ετών, περίπου 66 ρούβλια ανά δολάριο σε σύγκριση με 150 ρούβλια ανά δολάριο τον Μάρτιο 2022.

6)Η Ρωσία αναμένει μια μεγάλη συγκομιδή σιταριού και ο κόσμος είναι πρόθυμος για το σιτάρι και τα λιπάσματα, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της, τα οποία αποτελούν σημαντικά έσοδα για την Ρωσία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σε μεγάλο βαθμό υποκύψει στο αίτημα της Ρωσίας να πληρωθεί για το φυσικό αέριο σε ρούβλια.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ότι ένα εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα βλάψει περαιτέρω τις οικονομίες της Δύσης.

7)Στις ΗΠΑ, ο πληθωρισμός, ο οποίος ήταν ήδη υψηλός πριν από την κρίση στην Ουκρανία, αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και έφτασε πάνω από το 8%, με την Federal Reserve να προσπαθεί τώρα να τον ελέγξει αυξάνοντας τα επιτόκια.
Πλέον πολλοί προβλέπουν μια περίοδο υψηλής ανεργίας, υψηλού πληθωρισμού και χαμηλής ανάπτυξης… δηλαδή τον τρομερό στασιμοπληθωρισμό.

8)Στο εσωτερικό των ΗΠΑ, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυξάνονται οι φωνές που αμφισβητούν την στρατηγική των αμερικανών.
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι 57 Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής και 11 Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας ψήφισαν κατά του τελευταίου πακέτου όπλων προς την Ουκρανία.
Είναι εντυπωσιακό ότι κανένας Δημοκρατικός, ούτε ένας, ούτε καν οι πιο «προοδευτικοί» δεν ψήφισαν κατά της συνέχισης του πολέμου στην Ουκρανία, οι δημοκρατικοί που δήθεν θέλουν την ειρήνη, ψήφισαν για την συνέχιση του πολέμου.

9)Και ενώ η κοινή γνώμη των ΗΠΑ παραμένει υπέρ της εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, υπάρχουν ενδείξεις αμφισβήτησης.
Για παράδειγμα, δημοσκόπηση της Pew αναφέρει ότι όσοι αισθάνονται ότι οι ΗΠΑ δεν κάνουν αρκετά μειώθηκαν από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.
Καθώς επικρατεί περισσότερος στασιμοπληθωρισμός με τις τιμές του φυσικού αερίου και των τροφίμων να αυξάνονται και φωνές όπως αυτές των Tucker Carlson και Rand Paul επισημαίνουν τη σύνδεση μεταξύ του πληθωρισμού και του πολέμου, η δυσαρέσκεια είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

10)Τέλος, καθώς ο πόλεμος γίνεται λιγότερο δημοφιλής μια εκλογική καταστροφή πλησιάζει το 2022 και το 2024 για τον Biden και το Δημοκρατικό Κόμμα.

Παρατήρηση Πανικού

Υπάρχει μια νότα πανικού σε αυτήν την έκκληση να βρεθεί μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων.
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι οι μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου με χιλιάδες πυρηνικούς πυραύλους.
Σε στιγμές υψηλής έντασης, οι πιθανότητες ενός τυχαίου πυρηνικού Αρμαγεδδώνα δεν είναι μικρές.

ccc1_1.png
ccc2.png
ccc3.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης