Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Δεν θα στείλουμε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία

Biden: Δεν θα στείλουμε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία
«Δεν πρόκειται να στείλουμε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία», ανέφερε ο Biden στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο

Την απόφαση των ΗΠΑ να μην αποστείλουν στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία, γνωστοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος καθώς το Κίεβο ζητούσε το Σύστημα Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (MLRS). «Λογική» χαρακτήρισε την εν λόγω απόφαση ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Dmytri Medvedev, σύμφωνα με το Reuters.
«Δεν πρόκειται να στείλουμε στην Ουκρανία πυραυλικά συστήματα που μπορούν να πλήξουν τη Ρωσία», ανέφερε ο Biden στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στον Λευκό Οίκο μετά από ένα Σαββατοκύριακο στο Ντέλαγουερ.
Ο Μπάιντεν και η ομάδα του εργάζονται σε ένα νέο πακέτο στρατιωτικού εξοπλισμού και αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
Η ουκρανική κυβέρνηση προέτρεψε τη Δύση να της παράσχει περισσότερα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας, την ίδια στιγμή που ο Joe Biden θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί, αλλά έχει αντιταχθεί στην παροχή όπλων που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ουκρανία για να επιτεθεί στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης