Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κογκρέσο: Ναι μεν... αλλά για τις 144 θεάσεις UFO από Αμερικανούς πιλότους - Γεγονός η 1η ακρόαση

Κογκρέσο: Ναι μεν... αλλά για τις 144 θεάσεις UFO από Αμερικανούς πιλότους - Γεγονός η 1η ακρόαση
Μία από τις φήμες που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει ευρέως και αναμενόταν με αγωνία να συμπεριληφθεί ως μέρος της συζήτησης είναι αυτή περί μυστικών εργαστηρίων με εξωγήινους και διαστημόπλοια

Το θέμα των UFO τέθηκε στη δημόσια σφαίρα με τον πλέον επίσημο τρόπο στις ΗΠΑ.
Για πρώτη φορά, το Πεντάγωνο έσπασε τη σιωπή του σε σχέση με την μέχρι τώρα γνώση του περί εξωγήινης ζωής σε δημόσια ακρόαση του Κογκρέσου.
Πρόκειται για την πρώτη τέτοιου είδους επίσημη συζήτηση από τη δεκαετία του 1960, η οποία και περιλαμβάνει το σύνολο των πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί μέσα στις δεκαετίες.

Αξίζει να θυμηθούμε τη διαδικασία στο Κογκρέσο, κατά τη διάρκεια της οποίας, δύο ειδικοί ερωτήθηκαν για το τί γνωρίζουν για τις θεάσεις UFΟ.
Μεταξύ άλλων επίσημων στοιχείων, παρουσίασαν μία έκθεση του Πενταγώνου με ημερομηνία του Ιουνίου 2021. Εκεί αποκαλύφθηκε ότι πιλότοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού έχουν αναφέρει 144 θεάσεις αγνώστων εναέριων αντικειμένων από το 2004 μέχρι το 2021.
Στις θεάσεις αυτές δεν περιλαμβάνονταν οι θεάσεις απλών πολιτών που είναι χιλιάδες.
Η έκθεση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι «πιθανώς πρόκειται για φυσικά φαινόμενα».
Αναφέρθηκε, μάλιστα, ότι από τα εκατοντάδες, ειδικά 18 εμφάνισαν μία ιδιαίτερη πορεία. «Παρέμεναν ακίνητα στους ανέμους ψηλά, κινήθηκαν αντίθετα με τον άνεμο, ελίχθησαν απότομα ή ανέπτυξαν σημαντική ταχύτητα, χωρίς ευδιάκριτα μέσα πρόωσης», σύμφωνα με την έκθεση.

Η απορία Obama

Μία από τις φήμες που έχουν κατά καιρούς κυκλοφορήσει ευρέως και αναμενόταν με αγωνία να συμπεριληφθεί ως μέρος της συζήτησης είναι αυτή περί μυστικών εργαστηρίων με εξωγήινους και διαστημόπλοια.
Ακόμα και ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Obama, μετά τη θητεία του, εξομολογήθηκε:
«Μόλις ανέλαβα προεδρικά καθήκοντα, σκέφτηκα έαν υπήρχε κάπου εργαστήριο κρυμμένο με εξωγήινους και διαστημόπλοια.
Στη συνέχεια κάναμε έρευνα και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν».
«Η αναζήτηση ζωής μακριά από τη Γη είναι ένα συναρπαστικό εγχείρημα που μπορεί να προκαλέσει τρομερές ανακαλύψεις στο κοντινό μέλλον. Όμως δεδομένου του ότι ο αριθμός των διαστημικών αποστολών αυξάνεται διαρκώς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα επιστρέψουν στη Γη, είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να μειώσουμε τους κινδύνους μόλυνσης και στις δύο κατευθύνσεις» αναφέρει καθηγητής του τομέα βιολογίας εισβολών στο Πανεπιστήμιο McGill.
Ο τομέας αυτός ασχολείται με τη μελέτη ειδών που προερχόμενα από άλλο οικοσύστημα εισβάλουν σε κάποιο άλλο.
Ο Ρικιάρντι και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξει συντονισμός ανάμεσα σε αστροβιολόγους και βιολόγους εισβολών για την αντιμετώπιση πιθανών απειλών.
Ο βουλευτής Carsonn πρόεδρος της Υποεπιτροπής Αντιτρομοκρατίας κι Αντικατασκοπείας της αμερικανικής Βουλής, αποκάλυψε ότι παραπάνω από πέντε δεκαετίες νωρίτερα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ τερμάτισε το Project Blue Book.
Ήταν ένα μυστικό πρόγραμμα, το οποίο είχε ως στόχο την καταγραφή και κατανόηση αντικειμένων στον αέρα που δεν μπορούσαν να ερμηνευτούν και να κατηγοριοποιηθούν.
Η εξήγηση που δόθηκε για το τέλος του εγχειρήματος ήταν ότι «για περισσότερα από 20 χρόνια, αυτό το έργο αντιμετώπιζε άγνωστες ανωμαλίες στον εναέριο χώρο μας ως απειλή για την εθνική ασφάλεια που έπρεπε να παρακολουθηθεί και να διερευνηθεί», είπε ο Κάρσον. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δυσνόητη εξήγηση.
Μία άλλη, όμως, άκρως ενδιαφέρουσα πληροφορία που ακούστηκε στο Κογκρέσο ήταν ότι το 2017 το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είχε επανεκκινήσει αθόρυβα έναν παρόμοιο πρόγραμμα που παρακολουθεί συστηματικά αυτό που αποκαλείται “άγνωστα εναέρια φαινόμενα”. Το Κογκρέσο, μάλιστα, τροποποίησε το καταστατικό του οργανισμού, ο οποίος τώρα ονομάζεται Ομάδα Αερομεταφερόμενης Αναγνώρισης Αντικειμένων και Συγχρονισμού Διαχείρισης, εν συντομία AOIMSG. «Επιτέλους, βγάζουμε αυτόν τον οργανισμό από τη σκιά», είπε ο Κάρσον. «Αυτή η ακρόαση και το έργο εποπτείας της έχει στον πυρήνα της μια απλή ιδέα: ότι τα μη αναγνωρισμένα εναέρια φαινόμενα αποτελούν πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια. Και πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης