Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με θανατική ποινή κινδυνεύουν οι μαχητές του Τάγματος Azov - Είναι τρομοκρατική οργάνωση, λένε οι ρωσόφωνοι του Donnetsk

Με θανατική ποινή κινδυνεύουν οι μαχητές του Τάγματος Azov - Είναι τρομοκρατική οργάνωση, λένε οι ρωσόφωνοι του Donnetsk
Οι ρωσόφωνοι του Donnetsk κρατούν 2.300 αιχμαλώτους από το Azovstal
Σχετικά Άρθρα

Οι Ουκρανοί μαχητές του τάγματος του Azov οι οποίοι παραδόθηκαν αφού πολέμησαν στη Μαριούπολη θα δικαστούν και κινδυνεύουν με τη θανατική ποινή, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αυτονομιστικής περιφέρειας του Donnetsk.
«Όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου βρίσκονται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donnetsk» είπε στη ρωσική τηλεόραση ο Yuri Sirovatko, ο «υπουργός Δικαιοσύνης» αυτής της αυτοανακηρυχθείσας «δημοκρατίας».
«Πιο συγκεκριμένα, έχουμε 2.300 αιχμαλώτους πολέμου από το Azovstal», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι το τάγμα «Azon θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση» και για όλα τα μέλη του θα διενεργηθεί έρευνα ενόψει της δίκης τους. «Σε εμάς, τέτοιοι εγκληματίες τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών, τη θανατική ποινή», κατέληξε.
Οι τελευταίοι υπερασπιστές της Μαριούπολης παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις στο διάστημα 16-20 Μαΐου, έπειτα από σφοδρές μάχες που κράτησαν τρεις μήνες. Οι ρωσικές αρχές χαρακτηρίζουν «νεοναζιστές» τους μαχητές του Azov, ενός τάγματος που ιδρύθηκε από Ουκρανούς εθνικιστές και αφήνουν να εννοηθεί ότι θα τους αντιμετωπίσουν ως εγκληματίες πολέμου και όχι ως αιχμαλώτους πολέμου.
Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron και ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz ζήτησαν από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να απελευθερώσει αυτούς τους αιχμαλώτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης