Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): «Άνευ όρων» προτεραιότητα για τη Μόσχα η «απελευθέρωση» του Donbass

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): «Άνευ όρων» προτεραιότητα  για τη Μόσχα η «απελευθέρωση» του Donbass
Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη πόλη που κρατούν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Donbass
Σχετικά Άρθρα

 Η «απελευθέρωση» του Donbass της Ουκρανίας είναι «άνευ όρων προτεραιότητα» για τη Μόσχα, ενώ άλλες ουκρανικές περιοχές πρέπει να αποφασίσουν μόνες τους το μέλλον τους, μετέδωσε την Κυριακή 28 Μαϊου 2021 το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο δηλώσεις από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Sergei Lavrov.
«Η απελευθέρωση των περιοχών του Donetsk και του Luhansk, που αναγνωρίζονται ως ανεξάρτητα κράτη από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αποτελεί άνευ όρων προτεραιότητα», δήλωσε ο Sergei Lavrov σε συνέντευξή του στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι TF1, σύμφωνα με το RIA.

Καθαρίζει το τοπίο

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη μεγαλύτερη πόλη που κρατούν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή του Donbass ενώ το Κίεβο ευελπιστεί πως θα φτάσουν σύντομα όπλα μεγαλύτερης εμβέλειας που χρειάζεται απεγνωσμένα από τη Δύση.
Η Ρωσία κερδίζει σταθερά έδαφος τις τελευταίες στο Donbass της ανατολικής Ουκρανίας, που περιλαμβάνει τις περιοχές Luhansk και Donetsk, γεγονός που καταδεικνύει, πως η πολεμική πλάστιγγα γέρνει σαφώς υπέρ της Μόσχας κατά τον τέταρτο μήνα των επιχειρήσεων.
Οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται πλέον κοντά στην κατάληψη ολόκληρης της περιοχής του Luhansk, ένας από τους βασικούς πολεμικούς στόχους, που έχει θέσει η ρωσική ηγεσία.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά της και οι συμμαχικές αυτονομιστικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως το Lyman, την τοποθεσία σιδηροδρομικού κόμβου δυτικά του ποταμού Severodonetsk, στο Donetsk.
Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Malyar, ανέφερε ότι η μάχη για το Lyman συνεχίζεται.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης