Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανής ειρωνεία Zakharova για Scholz: Τα συλλυπητήρια μου... τώρα κατάλαβε πως ο κόσμος γίνεται πολυπολικός

Πρωτοφανής ειρωνεία Zakharova για Scholz: Τα  συλλυπητήρια μου... τώρα κατάλαβε πως ο κόσμος γίνεται πολυπολικός

Με σκωπτικά σχόλια υποδέχθηκε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών τη διαπίστωση Scholz πως ο κόσμος γίνεται πολυπολικός

Σχετικά Άρθρα

Με ειρωνική διάθεση αντιμετώπισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova την ομιλία του Γερμανού καγκελαρίου Olaf Scholz στο πρόσφατο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Davos (WEF).
«Και αν παρατηρήσουμε ότι ο κόσμος μας γίνεται πολυπολικός, τότε αυτό πρέπει να μας ωθήσει: σε ακόμη μεγαλύτερη πολυμέρεια! Για ακόμη μεγαλύτερη διεθνή συνεργασία! Σε αυτόν τον πολυπολικό κόσμο, πολύ διαφορετικές χώρες και περιοχές απαιτούν μεγαλύτερη πολιτική συμμετοχή σε συνάρτηση με την αυξανόμενη οικονομική και δημογραφική τους επιρροή», είχε αναφέρει ο Γερμανός καγκελάριος.

«Λογοκλοπή»

«Πρόκειται για κατάφωρη λογοκλοπή. Ακόμη χειρότερα, δείχνει αδυναμία κατανόησης αληθειών.
Πίσω στο 1996, όταν ο Yevgeny Primakov ήταν υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, η εξωτερική μας πολιτική βασιζόταν στην υπόθεση ότι ο κόσμος γινόταν πολυπολικός σε αντίθεση με τη διπολικότητα της εποχής του Ψυχρού Πολέμου.
Η άποψη του Primakov για τους στόχους της εξωτερικής μας πολιτικής κατοχυρώθηκε στην έννοια της εξωτερικής πολιτικής του 200
0 και αποτέλεσε το θεμέλιο του τρόπου με τον οποίο οικοδομήσαμε διεθνείς σχέσεις» σημείωσε μέσω του Telegram η Zakharova.

«Συλλυπητήρια στο Βερολίνο»

«Κάθε χρόνο, για περισσότερα από 15 χρόνια, ο Sergei Lavrov ως υπουργός Εξωτερικών μιλάει για έναν πολυπολικό και πολυκεντρικό κόσμο.
Εάν το Βερολίνο χρειάστηκε μέχρι τώρα να το συνειδητοποιήσει, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας.
Ωστόσο, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Ίσως, η κατάσταση μέσα και γύρω από την Ουκρανία θα είναι μια μέρα τόσο ξεκάθαρη στον Scholz όσο και το ζήτημα της πολυπολικότητας.
mfa.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης