Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικές κόντρες στην Ιταλία: Ενοχλημένος ο Draghi από τις προσπάθειες Salvini να παρέμβη στον πρόεδρο Putin

Πολιτικές κόντρες στην Ιταλία: Ενοχλημένος ο Draghi από τις προσπάθειες Salvini να παρέμβη στον πρόεδρο Putin
Αν καταφέρω να συναντήσω τον Putin, πάντως, θα του ζητήσω την κατάπαυση του πυρός, δήλωσε ο Salvini
Σχετικά Άρθρα

Ο γραμματέας του κόμματος της Λέγκα, Matteo Salvini, μίλησε σήμερα 29/5 για το ενδεχόμενο να μεταβεί στη Μόσχα, στο οποίο έκανε αναφορά, για πρώτη φορά, την Παρασκευή.
«Προς το παρόν, μπορώ να πω ότι απόψε θα είμαι στη Ρώμη και ότι στη συνέχεια θα αποφασίσω τι θα κάνω.
Αν καταφέρω να συναντήσω τον Putin, πάντως, θα του ζητήσω την κατάπαυση του πυρός.
Παράλληλα, θα ήθελα να πάω και στο Κίεβο, για να συναντήσω τον Zelensky», δήλωσε ο Salvini.
Προσέθεσε, δε, ότι «θα πρέπει να εξακριβωθεί αν το ταξίδι αυτό μπορεί, από πρακτικής απόψεως, να πραγματοποιηθεί αμέσως ή μελλοντικά».

Σύμφωνα με τον Τύπο, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός Mario Draghi φέρεται να ενοχλήθηκε από την πρόθεση του αρχηγού της Λέγκα να μεταβεί στη Μόσχα.
Λόγω του ότι, κυρίως, η κυβέρνηση της Ρώμης (στην οποία η Λέγκα μετέχει) τις ημέρες αυτές προσπαθεί να αναπτύξει μεσολαβητική προσπάθεια, με στόχο να μπορέσουν να εξαχθούν, από την Ουκρανία, τόνοι σιταριού που παραμένουν κλεισμένοι στις αποθήκες.
Ο Matteo Salvini, από την μεριά του, έκανε λίγο για «υστερικές αντιδράσεις, κυρίως από την αριστερά, μετά τη δημοσιοποίηση της προσπάθειάς του να συναντηθεί με τον Vladimir Putin».
Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», όμως, υπενθυμίζει ότι η Λέγκα, στο παρελθόν είχει «φλερτάρει επικίνδυνα» με το κόμμα του Ρώσου προέδρου και καλό θα ήταν, κατά συνέπεια, στην δραματική φάση που ζούμε, να κρατούσε κάποιες χρήσιμες «αποστάσεις ασφαλείας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης