Τελευταία Νέα
Διεθνή

Musk: Οι ΗΠΑ χρειάζονται το «θετικό σοκ» της ύφεσης, γιατί κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν

Musk: Οι ΗΠΑ χρειάζονται το «θετικό σοκ» της ύφεσης, γιατί κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν
«Βρέχει χρήματα για τους ανόητους για πάρα πολύ καιρό», δήλωσε το αφεντικό της Tesla αναφερόμενος στις ενισχύσεις λόγω πανδημίας σε αναρτήσεις του στο twitter
Σχετικά Άρθρα
Oι επιχειρηματικές πρακτικές του Elon Musk στην Tesla την τελευταία δεκαετία είναι γνωστές και ο καθένας μπορεί να τις αποτιμήσει, αλλά σίγουρα φαίνεται να έχει συγκεκριμένη άποψη όσον αφορά την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής στο μακροοικονομικό περιβάλλον το οποίο αντιμετωπίζουμε....
Ο Musk δήλωσε στο Twitter την περασμένη εβδομάδα ότι πιστεύει ότι θα ήταν «ωφέλιμο» για τις ΗΠΑ να εισέλθουν σε φάση οικονομικής ύφεσης επειδή «κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν», σύμφωνα με αναλυτικό δημοσίευμα της New York Post.
Είναι καθόλου σίγουρο, όπως επισήμαναν πλήθος αναλυτές, ότι ο Musk θα ένιωθε το ίδιο ακριβώς πριν από μερικά χρόνια, όταν η Tesla φέρεται να βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αλλά αυτές οι μέρες έχουν παρέλθει.

Βρέχει  χρήματα….

Συζητώντας για τα συμβαίνοντας στη οικονομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Musk επισήμανε ότι χρειάζεται σε ένα «θετικό σοκ» η οικονομίας των ΗΠΑ και ότι η εργασία από το σπίτι «έκανε τους Αμερικανούς τεμπέληδες».
Ρωτήθηκε για το αν πίστευε ότι πλησιάζει μια ύφεση και είπε σε έναν χρήστη του Twitter: «Ναι, αλλά αυτό είναι πραγματικά καλό.
Βρέχει χρήματα για τους ανόητους για πάρα πολύ καιρό».
«Κάποιες χρεοκοπίες πρέπει να συμβούν.
Επίσης, ορισμένοι που εργαστηκαν στο σπίτι λόγω Covid έχουν ξεγελάσει τους εργοδότετες να διαδίδουν τη πεποίθηση ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να εργαστείτε σκληρά», συνέχισε.
Σημείωσε ότι πίστευε ότι μια ύφεση θα διαρκούσε 12 έως 18 μήνες και, επικαλούμενος τον οικονομολόγο  Milton Friedman, σημείωσε: «Οι εταιρείες που έχουν εγγενώς αρνητικές ταμειακές ροές (δηλαδή καταστρέφουν αξίας) πρέπει να πεθάνουν, ώστε να σταματήσουν να καταναλώνουν πόρους».

Στην πράξη

Μπορείτε να το αποκαλέσετε ειρωνικό το γεγονός ότι η εταιρεία του Musk πιθανότατα θα είχε εξαφανιστεί λόγω  ύφεσης πριν από μερικά χρόνια, αλλά προς το παρόν ο ιδρυτής της Tesla φαίνεται να έχει πολύ περισσότερες γνώσεις για τα οικονομικά από εκείνους στην κυβέρνηση και στη Fed.
Με αυτόν τον ρυθμό, μεταξύ της υπεράσπισης της ελευθερίας του λόγου και της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί μια ελεύθερη αγορά, ο Musk θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το επόμενο βήμα και απλώς να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος...

 

Οι εξελίξεις με το Twitter

Νέα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο Musk σκοπεύει να παράσχει παράσχει 33,5 δισ. δολάρια στη συμφωνία για την εξαγορά της Twitter, όπως met;edvse το CNBC στις 26 Μαϊου.
Ο ισχυρός άνδρας της Tesla και της Space X βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες με μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitter, Jack Patrick Dorsey, για πρόσθετες δεσμεύσεις χρηματοδότησης ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία, αναφέρεται στη σχετική κατάθεση των εγγράφων.
Μετά την εξέλιξη αυτή, η μετοχή της Twitter έκανε άλμα άνω του 5% μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στις 27/5, ενώ η μετοχή της Tesla υποχώρησε περί το 1%.
Ο Musk αναμένεται να αναλάβει προσωρινός CEO της Twitter για διάστημα μερικών μηνών, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά συνολικού ύψους 44 δισ. δολαρίων.

Πολιτική ουδετερότητα

Σε σειρά αναρτήσεων στο Twitter στο οποίο περιέγραψε τις θέσεις του όσον αφορά την πολιτική κατεύθυνση που θα έχει η πλατφόρμα όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξαγοράς της από τον ίδιο.
Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει μερικές ακόμη εβδομάδες ή ίσως και μερικούς μήνες.

Σύμφωνα με τον Musk το Twitter θα «είναι πολιτικά ουδέτερο και θα δημοσιεύονται όλες οι αναρτήσεις που κινούνται στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας για τον δημόσιο λόγο».
Όπως λέει ο Musk «αυτή είναι μια απόφαση που θα δυσαρεστήσει ισότιμα τόσο τις ακραίες φωνές της δεξιάς όσο και τις ακραίες φωνές της αριστεράς αλλά θέλω να προωθήσω τον ελεύθερο λόγο στο Twitter και είμαι εναντίον των απαγορεύσεων που πάνε πέρα από τα όσα προστάζει η νομοθεσία.
Για να αποκτήσει δημόσια αξιοπιστία το Twitter πρέπει να είναι πολιτικά ουδέτερο», επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης