Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Ιρλανδία: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων

Ένα άλλο ύποπτο κρούσμα διερευνάται επίσης και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων

Σχετικά Άρθρα

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στην Ιρλανδία έχει εντοπιστεί, δήλωσε η Υπηρεσία Υγείας της χώρας (HSE) το Σάββατο 28 Μαΐου 2022
Η μόλυνση αναφέρθηκε στα ανατολικά της χώρας το βράδυ της Παρασκευής 27/5 και το άτομο που προσβλήθηκε δεν κρατήθηκε στο νοσοκομείο.
Ένα άλλο ύποπτο κρούσμα διερευνάται επίσης και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων, δήλωσαν αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών . 

Αξιολόγηση

Έχει διενεργηθεί αξιολόγηση κινδύνου για τη δημόσια υγεία και όσοι έχουν έρθει σε επαφή με το άτομο ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που αρρωστήσουν.
Σε δήλωση του HSE ανέφερε: «Το Κέντρο Εποπτείας Προστασίας Υγείας ειδοποιήθηκε χθες το βράδυ για ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων στην Ιρλανδία, στα ανατολικά της χώρας.
«Αυτό το άτομο δεν έχει νοσηλευτεί. Αυτό δεν ήταν απροσδόκητο μετά την παρουσία κρουσμάτων ευλογιάς πιθήκων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
«Οι υπηρεσίες παρακολουθουν όσους είχαν στενή επαφή με το άτομο με ευλογιά των πιθήκων ενώ ήταν μολυσμένοι. Προκειμένου να διατηρηθεί το απόρρητο του ασθενούς, δεν θα παρέχονται περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό το άτομο.

Ιχνηλάτηση εποφών

«Ένα ύποπτο κρούσμα διερευνάται επίσης και αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Έχει πραγματοποιηθεί αξιολόγηση κινδύνου για τη δημόσια υγεία και όσοι ήρθαν σε επαφή με το άτομο ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που αρρωστήσουν».
Βρετανίας
Η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την Παρασκευή 27/5 άλλα 16 κρούσματα ευλογιάς πιθήκων εντοπίστηκαν στην Αγγλία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 101.
Μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί τρία κρούσματα στη Σκωτία και ένα στην Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης