Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τι θα έκανε το 50% των Millennials με 300.000 δολάρια; Η απάντηση στην έρευνα που εκπλήσσει...

ΗΠΑ: Τι θα έκανε το 50% των Millennials με 300.000 δολάρια; Η απάντηση στην έρευνα που εκπλήσσει...
Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται όσο μπορούν και θα έπρεπε τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους σήμερα δήλωσε η διευθύνουσα της έρευνας
Αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πιο ισχυρά καμπανάκια αφύπνισης, η απάντηση που έδωσαν σε έρευνα νέοι της γενιάς των Millennials στο τι θα έκαναν με 300.000 δολάρια: Το 50% απάντησε πως θα έβγαιναν στη σύνταξη.
Τόσα χρειάζονται για να συνταξιοδοτηθούν σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε από την Acorns.

Οι μισοί millennials πιστεύουν μάλιστα, ότι θα χρειαστούν μόλις 300.000 δολάρια για να «συνταξιοδοτηθούν άνετα».


Όπως σημειώνεται στην έρευνα ωστόσο, αυτό είναι προφανώς ένα κλάσμα από αυτό που θα χρειαστούν πραγματικά για να αποσυρθούν με άνεση.
Οι Gen X και Gen Z είχαν ελαφρώς υψηλότερες εκτιμήσεις, υποθέτοντας ότι θα χρειάζονταν 500.000 δολάρια για να συνταξιοδοτηθούν, ενώ οι boomers έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και κατανοούν ότι θα χρειάζονταν περισσότερα από 750.000 δολάρια για να συνταξιοδοτηθούν.
Η Catherine Collinson, Διευθύνουσα Σύμβουλος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Transamerica, που διεξήγαγε τη μελέτη, σχολίασε: «Η εκτιμώμενη συνταξιοδοτική εξοικονόμηση για όλους τους εργαζομένους είναι χαμηλή.
Ανησυχώ ότι δεν σκέφτονται αρκετά για το πόσα πρέπει να εξοικονομήσει κάποιος».
Αντίθετα, όπως σημειώνει το άρθρο, οι άνθρωποι θα πρέπει να στοχεύουν περίπου το 75% του εισοδήματός τους πριν από τη συνταξιοδότηση.
Αυτό θα σήμαινε ότι ο μέσος άνθρωπος της χιλιετίας που κερδίζει 68.703 δολάρια θα πρέπει να εξοικονομήσει 1,8 εκατομμύρια δολάρια για να συνταξιοδοτηθεί άνετα μέχρι την ηλικία των 67 ετών.

Περισσότερο από το 40% των ερωτηθέντων στην έρευνα δήλωσαν ότι έφτασαν στις εκτιμήσεις τους «απλά μαντεύοντας».

"Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν εκμεταλλεύονται όσο μπορούν και θα έπρεπε τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα", είπε η Collinson.
Η εκτίμησή τους των 750.000 δολαρίων «είναι πολύ περισσότερα από ό,τι έχουν πραγματικά αποταμιεύσει σε όλους τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης», είπε για τους boomers, οι οποίοι έχουν μέσο υπόλοιπο λογαριασμού συνταξιοδότησης μόλις 200.000 δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης