Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κύπρος – ΥΠΕΞ: Διαβήματα στην Τεχεράνη για τον Κύπριο ναυτικό στο υπό κατάληψη ελληνικό τάνκερ στο Ιράν

Κύπρος – ΥΠΕΞ: Διαβήματα στην Τεχεράνη για τον Κύπριο ναυτικό στο υπό κατάληψη ελληνικό τάνκερ στο Ιράν
Aνάμεσα στα μέλη του πληρώματος του ενός πλοίου είναι και ένας Κύπριος υπήκοος

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου για το περιστατικό που την Παρασκευή 27/5 στον Περσικό Κόλπο, όπου δύο ελληνικά τάνκερ κατελήφθησαν σε διεθνή ύδατα από ένοπλες δυνάμεις του Ιράν.
Μάλιστα, ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος του ενός πλοίου είναι και ένας Κύπριος υπήκοος.
Το ΥΠΕΞ της Κύπρου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, βρίσκεται σε συνεχή επαφή και συντονισμό με τις ελληνικές αρχές για διαχείριση του όλου ζητήματος, συμπεριλαμβανομένης και της προξενικής του διάστασης.
Ειδικότερα, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τεχεράνη προβαίνει σε διαβήματα προς τις Ιρανικές αρχές για άμεση επίλυση του θέματος, ενώ οι κυπριακές αρχές επικοινώνησαν με την οικογένεια του Κύπριου ναυτικού, παραμένοντας σε ανοιχτή επικοινωνία.

Αίτημα για συνάντηση

Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Τεχεράνη έχει ζητήσει με τη μορφή του κατεπείγοντος, συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν για να λάβει εξηγήσεις και πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό, να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το πλήρωμα και ειδικότερα ο Κύπριος υπήκοος, αλλά και να ζητήσει τον άμεσο τερματισμό της ομηρίας.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδικάζει την επίθεση στα ελληνικά δεξαμενόπλοια, η οποία αποτελεί παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και των κανόνων διεθνούς ναυσιπλοΐας, ενώ καλεί για άμεση απελευθέρωση των πλοίων και του πληρώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης