Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Προς χρεοκοπία η οικονομία της Ουκρανίας, υποβάθμιση στη βαθμίδα CCC+ με αρνητικές προοπτικές

S&P: Προς χρεοκοπία η οικονομία της Ουκρανίας, υποβάθμιση στη βαθμίδα CCC+ με αρνητικές προοπτικές
Η S&P Global Ratings μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανία γιατί οι πολεμικές συγκρούσεις έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι είχε προβλεφθεί, όπως σημειώνει στην αξιολόγησή της
Σχετικά Άρθρα

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουκρανίας κατά ένα σκαλοπάτι, στο CCC+, προχώρησε η S&P Global Ratings, καθώς όπως εξήγησε, ο πόλεμος με τη Ρωσία έχει μεγαλύτερη διάρκεια από ό,τι προέβλεπε αρχικά.
Η ικανότητα της κυβέρνησης της Ουκρανίας να συνεχίσει να πληρώνει το χρέος της «εξαρτάται από τη ροή της στήριξης των δωρητών», σημείωσε ο οίκος αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η πρόληψη ενός πιστωτικού επεισοδίου είναι πλέον θέμα πολιτικών χειρισμών.
Οι προοπτικές της αξιολόγησης CCC+ είναι αρνητικές.

Μαζί με την Αργεντινή και τη Μοζαμβίκη

Η αξιολόγηση της Ουκρανίας μειώθηκε σε CCC+, στο ίδιο επίπεδο με την Αργεντινή και τη Μοζαμβίκη, και μόνο πέντε βαθμίδες πάνω την επίσημη εκδήλωση στάσης πληρωμών (default).
Η αξιολόγηση καταγράφει αρνητική προοπτική  καθώς οι κίνδυνοι για την οικονομία, τo εξωτερικά ισοζύγιo, τα δημόσια οικονομικά και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα που προκύπτουν από τον πόλεμο ενδέχεται να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, ανέφερε η S&P.
«Η ικανότητα της κυβέρνησης της Ουκρανίας να ανταποκρίνεται στις πληρωμές του εμπορικού χρέους της σε ξένο νόμισμα εξαρτάται από τη ροή της στήριξης των δισθνών δανειστών της», στο Bloomberg.

To κόστος της ανοικοδόμησης

«Οι άνθρωποι μπορούν να διαβάσουν τους τίτλους.
Ο κόσμος γνωρίζει το κόστος του πολέμου», δήλωσε ο Hans Humes, εταίρος του hedge fund Greylock Capital Management με έδρα τη Νέα Υόρκη σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV.
«Όποιος θέλει να επενδύσει θα πρέπει να περιμάνει για μήνες και πιθανώς μερικά χρόνια καθώς η διαδικασία ανοικοδόμησης αναμένεται μακρά».
 FTgFdnbWQAAJUDI.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης