Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα πρόθυρα της οριστικής ήττας, η Ουκρανία σχεδιάζει να αποχωρήσει από το Donbass

Στα πρόθυρα της οριστικής ήττας, η Ουκρανία σχεδιάζει να αποχωρήσει από το Donbass
Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουν από τον τελευταίο τους θύλακα στην περιοχή του Luhnansk για να αποφύγουν την περικύκλωση και την αιμχαλωσία  τους
Σχετικά Άρθρα

Η Ουκρανία προσανατολίζεται στην υποχώρησή της από το Donbass καθώς οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν στο Severodonetsk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να υποχωρήσουν από τον τελευταίο τους θύλακα στην περιοχή του Luhnansk
για να αποφύγουν την περικύκλωση και την αιμχαλωσία  τους από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε Ουκρανός αξιωματούχος, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Μια ουκρανική απόσυρση θα μπορούσε να φέρει τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin πιο κοντά στον στόχο του να καταλάβει πλήρως τις περιοχές Luhansk και Donetsk της ανατολικής Ουκρανίας.
Τα στρατεύματά του έχουν κερδίσει έδαφος στις δύο περιοχές που απαρτίζουν το Donbass.
Ο κυβερνήτης του Luhansk Serhiy Gaidai, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα προσεγγίζουν το Severodonetsk, τη μεγαλύτερη πόλη του Donbass που εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την κατοχή της Ουκρανίας, αφού προσπάθησαν να εγκλωβίσουν εκεί τις ουκρανικές δυνάμεις για μέρες, αν και πρόσθεσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν την περιοχή του Luhansk «όπως έχουν οι αναλυτές προέβλεψαν».

Περικυκλωμένο το Severodonetsk

«Ωστόσο, είναι πιθανό για να μην περικυκλωθούμε να υποχωρήσουμε», δήλωσε ο Gaidai
Πρόσθεσε είπε ότι το 90% των κτιρίων στο Severodonetsk υπέστησαν ζημιές ενώ 14 πολυκατοικίες καταστράφηκαν στον τελευταίο βομβαρδισμό.
Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Gaidai είπε ότι υπάρχουν περίπου 10.000 Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή και ότι «προσπαθούν να κερδίσουν προς πάσα κατεύθυνση».
Τα δύο τρίτα της πόλης στην περιοχή του Luhansk είναι ήδη πολιορκημένα αλλά δεν έχουν ακόμη περικυκλωθεί, δήλωσε στο Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης Oleksandr Stryuk, προσθέτοντας ότι τα ουκρανικά κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν να προβάλλουν αντίσταση
Ωστόσο, οι φιλορώσοι αυτονομιστές δηλώνουν ότι η πόλη είναι πλήρως περικυκλωμένη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Μόσχας Ria Novosti.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης