Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Ουκρανία): «Δεκάρα τσακιστή» δεν αξίζει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία

Podolyak (Ουκρανία): «Δεκάρα τσακιστή» δεν αξίζει οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία
Είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε με μια χώρα που πάντα ψεύδεται κυνικά και προπαγανδιστικά; διερωτάται ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου
Σχετικά Άρθρα
Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου και διαπραγματευτής των ειρηνευτικών συνομιλιών Mikhail Podolyak δήλωσε ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανείς οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία και ότι η Μόσχα μπορεί να σταματήσει την εισβολή της μόνο με τη βία, σύμφωνα με το Reuters.
"Οποιαδήποτε συμφωνία με τη Ρωσία δεν αξίζει ούτε μια δεκάρα τσακιστή", έγραψε ο Podolyak στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
"Είναι δυνατόν να διαπραγματευτούμε με μια χώρα που πάντα ψεύδεται κυνικά και προπαγανδιστικά;".

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη μετά το ναυάγιο των ειρηνευτικών συνομιλιών, με τις τελευταίες γνωστές διαπραγματεύσεις πρόσωπο με πρόσωπο στις 29 Μαρτίου.
Το Κρεμλίνο δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουκρανία δεν έδειχνε καμία προθυμία να συνεχίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, ενώ αξιωματούχοι στο Κίεβο κατηγόρησαν τη Ρωσία για την έλλειψη προόδου.
Τη Δευτέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyδήλωσε ότι ο πρόεδρος Vladimir Putin ήταν ο μόνος Ρώσος αξιωματούχος με τον οποίο ήταν πρόθυμος να συναντηθεί για να συζητήσει τον τρόπο τερματισμού του πολέμου.

Ο Putin  λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και την απαλλαγή της από τους ριζοσπάστες αντιρώσους εθνικιστές.
Η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της αποκαλούν αυτό ψευδές πρόσχημα για να εισβάλουν στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.
"Η Ρωσία απέδειξε ότι είναι μια βάρβαρη χώρα που απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια", δήλωσε ο Podolyak.
"Ένας βάρβαρος μπορεί να σταματήσει μόνο με τη βία".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης