Τελευταία Νέα
Διεθνή

Romano Prodi για τουρκική προκλητικότητα: «Η Ελλάδα πρέπει να νιώθει απόλυτα ήσυχη και ασφαλής»

Romano Prodi για τουρκική προκλητικότητα: «Η Ελλάδα πρέπει να νιώθει απόλυτα ήσυχη και ασφαλής»
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί, οι ευρωπαϊκές χώρες προστατεύονταν και προστατεύονται»
Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Romano Prodi, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με την ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να νιώθει απόλυτα ήσυχη και ασφαλής».

Η καλύτερη περίοδος

«Αν υπήρξε ποτέ μια περίοδος κατά την οποία η Ελλάδα θα έπρεπε να νιώθει ασφαλής και ήσυχη, είναι αυτή που διανύουμε τώρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ανησυχεί, οι ευρωπαϊκές χώρες προστατεύονταν και προστατεύονται. Η άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στην ασφάλεια της Ελλάδας ή κάποιας άλλης ευρωπαϊκής χώρας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Romano Prodi.

Στη Συρία

Παράλληλα, αναφορικά με τις νέες τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, υπογράμμισε: «Στη Συρία, βέβαια, η κατάσταση είναι διαφορετική. Η περίπτωση της Συρίας αποδεικνύει την απουσία της Ευρώπης στην περιοχή της Μεσογείου. Πριν από είκοσι χρόνια, κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε -σε καμία περίπτωση- να συμβεί», πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν.

Να ξεκινήσει διάλογος

Κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών Ιταλίας, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει δυνατότητα ειρήνευσης στην Ουκρανία, ο Romano Prodi υπογράμμισε ότι δεν έχει σημασία ποιο πρόσωπο θα αναλάβει τη διαπραγματευτική προσπάθεια, αλλά «το να ξεκινήσει διάλογος και να υπάρξει «έστω και μια σιωπηρή συμφωνία» των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης