Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία καλεί τον ΠΟΥ να ερευνήσει τα νιγηριανά βιοεργαστήρια που χρημαδοτούνται από τις ΗΠΑ

Η Ρωσία καλεί τον ΠΟΥ να ερευνήσει τα νιγηριανά βιοεργαστήρια που χρημαδοτούνται από τις ΗΠΑ
Ο Ρώσος αξιωματούχος υπυνθύμισε ότι σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ, το δυτικό αφρικανικό στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων προήλθε από τη Νιγηρία, όπου οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πολλά βιολογικά εργαστήρια
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία κάλεσε την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να ερευνήσει τις δραστηριότητες των νιγηριανών εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στην Αμπούτζα, τη Ζάρια και το Λάγος, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.
«Στο πλαίσιο πολλών περιπτώσεων παραβίασης των απαιτήσεων βιοασφάλειας από τις ΗΠΑ καθώς και γεγονότων που υποδεικνύουν αμέλειες στην αποθήκευση παθογόνων βιοϋλικών, καλούμε την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να διερευνήσει τις δραστηριότητες των νιγηριανών εργαστηρίων που χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ στις πόλεις Αμπούτζα, Ζάρια, Λάγος και να ενημερώσει η παγκόσμια κοινότητα για τα αποτελέσματά της», δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Δύναμης Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας Igro Kirillov.
O Ρώσος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την έκθεση του ΠΟΥ, το δυτικό αφρικανικό στέλεχος του ιού της ευλογιάς των πιθήκων προήλθε από τη Νιγηρία, ένα κράτος στο οποία οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει πολλά βιολογικά εργαστήρια.
«Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα βιοεργαστήρια τα οποία ελέγχονται από την Ουάσιγκτον και λειτουργούν στη Νιγηρία», τόνισε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τις ενημερωτικές διαφάνειες του Υπουργείου Άμυνας, στη Νιγηρία βρίσκονται τέσσερα βιοεργαστήρια που χρηματοδοτούνται και ελέγχονται από τις ΗΠΑ, δύο στην πόλη Αμπούτζα, ένα στην πόλη Ζάρια και ένα άλλο στο Λάγος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης