Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Αντιφατικές οι δηλώσεις των Ουκρανών για τις διαπραγματεύσεις – Αυτοί τις πάγωσαν

Peskov (Ρωσία): Αντιφατικές οι δηλώσεις των Ουκρανών για τις διαπραγματεύσεις – Αυτοί τις πάγωσαν
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει το Κίεβο υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι δηλώσεις των Ουκρανών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις είναι αντιφατικές διατύπωσε το Κρεμλίνο, κατηγορώντας τους Ουκρανούς πως αυτοί ευθύνονται για το «πάγωμα» των συνομιλιών.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υπογράμμισε πως η Μόσχα δεν κατανοεί τι ακριβώς θέλει το Κίεβο.
«Πρώτον, οι διαπραγματεύσεις έχουν πλέον παγώσει με απόφαση και σύμφωνα με τη γραμμή που επέλεξε η ουκρανική πλευρά, η οποία έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις αναφερόμενες δηλώσεις του Zelensky.
Δεύτερον, η ηγεσία της Ουκρανίας κάνει συνεχώς δηλώσεις που αντικρούονται μεταξύ τους, κάτι που δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε τι ακριβώς θέλει η ουκρανική πλευρά και αν είναι έτοιμη να υιοθετήσει μια νηφάλια προσέγγιση και να συνειδητοποιήσει την πραγματική κατάσταση πραγμάτων» ανέφερε ο Peskov.

Zelensky: Δεν θέλουμε αλλά πρέπει να διαπραγματευτούμε με τον Putin

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι έχει κατ’ επανάληψη προσπαθήσει να διοργανώσει μια συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin για να τερματιστεί ο πόλεμος αλλά ότι η Ρωσία δεν φαίνεται να είναι έτοιμη ακόμα για σοβαρές ειρηνευτικές συνομιλίες.
«Υπάρχουν πράγματα για να συζητηθούν με τον Ρώσο ηγέτη.
Δεν σας λέω ότι…(για μένα) οι άνθρωποί μας ανυπομονούν να του μιλήσουν, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικότητες αυτού που ζούμε.
Τι θέλουμε από αυτή τη συνάντηση…Θέλουμε πίσω τις ζωές μας…Θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μιας κυρίαρχης χώρας εντός του δικού της εδάφους» υπογράμμισε ο Zelensky.
Υπενθυμίζεται πως οι τελευταίες διαπραγματεύσεις Ρώσων – Ουκρανών έγιναν στις 29 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης