Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βροχή» αγωγών από επενδυτές του Twitter κατά του Musk: «Χειραγώγησε την τιμή της μετοχής και εξοικονόμησε 156 εκατ.»

«Βροχή» αγωγών από επενδυτές του Twitter κατά του Musk: «Χειραγώγησε την τιμή της μετοχής και εξοικονόμησε 156 εκατ.»
Ειδικότερα, οι επενδυτές αναφέρουν ότι ο Musk εξοικονόμησε 156 εκατομμύρια δολάρια παραλείποντας να αποκαλύψει ότι είχε αγοράσει περισσότερο από το 5% του Twitter μέχρι τις 14 Μαρτίου και τώρα ζητούν από τα δικαστήρια να αποζημιωθούν για την ζημιά που υπέστησαν
Σχετικά Άρθρα
Επενδυτές της Twitter κατέθεσαν μήνυση κατά του μεγιστάνα της Tesla, Elon Musk, καταγγέλοντας ότι χειραγώγησε την τιμή της μετοχής της εταιρείας, έτσι ώστε να πέσει και να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο σε χαμηλότερη τιμή.
Ειδικότερα, οι επενδυτές αναφέρουν ότι ο Musk εξοικονόμησε 156 εκατομμύρια δολάρια παραλείποντας να αποκαλύψει ότι είχε αγοράσει περισσότερο από το 5% του Twitter μέχρι τις 14 Μαρτίου και τώρα ζητούν από τα δικαστήρια να αποζημιωθούν για την ζημιά που υπέστησαν.
Αν και δεν ζητάνε αποζημίωση από την Twitter Inc, εντούτοις στο κατηγορητήριο εμπλέκεται και το όνομα της εταιρείας αφού θεωρούν ότι είχε την υποχρέωση να ερευνήσει τη στάση του δισεκατομμυριούχου.

Η αγωγή 

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκεστο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο και αποκαλύπτει το Reuters, οι επενδυτές είπαν ότι ο Musk συνέχισε να αγοράζει μετοχές μετά από αυτό και τελικά αποκάλυψε στις αρχές Απριλίου 2022 ότι κατείχε το 9,2% της εταιρείας.
«Με την καθυστέρηση της αποκάλυψης του μερίδιού του στο Twitter, ο Elon Musk συμμετείχε σε χειραγώγηση της αγοράς και αγόρασε μετοχές του Twitter σε τεχνητά χαμηλή τιμή», δήλωσαν οι επενδυτές, με επικεφαλής τον William Heresniak.
Μέχρι στιγμής ούτε ο Μusk αλλά ούτε ο δικηγόρος του έχουν κάνει κάποιο σχόλιο. Την ίδια ώρα και η Twitter Inc, αρνήθηκε να σχολιάσει.
Οι επενδυτές είπαν ότι η πρόσφατη πτώση της μετοχής της Tesla έθεσε την δυνατότητα του Μασκ να χρηματοδοτήσει την εξαγορά του Twitter σε «μεγάλο κίνδυνο», καθώς έχει βάλει ενέχυρο τις μετοχές του, ως εγγύηση, για να εξασφαλίσει τα δάνεια που χρειάζεται για να αγοράσει την εταιρεία.
Η χρονική στιγμή κατά την οποία ο Musk επέλεξε να αποκαλύψει το μερίδιο αγοράς των μετοχών του, έχει ήδη οδηγήσει σε έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε η Wall Street Journal.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) απαιτεί από κάθε επενδυτή που αγοράζει μερίδιο που υπερβαίνει το 5% σε μια εταιρεία, να αποκαλύψει τον αριθμό των μετοχών του εντός 10 ημερών από την υπέρβαση του ορίου.
Οι επενδυτές είπαν επίσης ότι η δημόσια κριτική από τον Elon Musk για την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου ενός tweet της 13ης Μαΐου που ανέφερε ότι η εξαγορά ήταν «προσωρινά σε αναμονή» έως ότου το Twitter αποδείξει ότι τα spam bots (ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών) αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών του, ισοδυναμούσε με μια προσπάθεια να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη πτώση στην τιμή της μετοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης