Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συντονισμός Ρωσίας – Κίνας στον ΟΗΕ: Veto στις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις στη Β. Κορέα

Συντονισμός Ρωσίας – Κίνας στον ΟΗΕ: Veto στις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις στη Β. Κορέα
Οι κυρώσεις προτάθηκαν στο πλαίσιο τιμωρίας της Β. Κορέας για τις συνεχείς εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων
Σχετικά Άρθρα

Με μια συντονισμένη κίνηση Ρωσία και Κίνα μπλόκαραν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την πρόταση των ΗΠΑ για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα με αφορμή τις πρόσφατες εκτοξεύσεις διηπειρωτικών πυραύλων.
Παρά το veto Ρωσίας και Κίνας, τα υπόλοιπα 13 μέλη του Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ του κειμένου που προέβλεπε τη μείωση των νόμιμων εισαγωγών πετρελαίου από τη Β. Κορέα.
Πάντως, το αποτέλεσμα ήταν παραπάνω από αναμενόμενο και το γνώριζαν οι ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο ήθελαν να δείξουν πως οι τελευταίες κινήσεις της Β. Κορέας δεν θα έπρεπε να περάσουν απαρατήρητες και χωρίς αντίδραση.
Η πρέσβης των ΗΠΑ υποστήριξε ότι οι εκτοξεύσεις αυτές συνιστούν απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, με τον Κινέζο αντιπρόσωπο να επισημαίνει πως η πρόταση αυτή των ΗΠΑ απομακρύνει το Συμβούλιο Ασφαλείας από την κατεύθυνση του διαλόγου και του συμβιβασμού.
Μάλιστα η Κίνα κάλεσε τις ΗΠΑ να ξαναρχίσουν το διάλογο με τη Β. Κορέα.
Σημειώνεται πάντως πως το 2017 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με ομόφωνη απόφαση του και αντιδρώντας στις δοκιμές πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, είχε επιβάλλει τρεις φορές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα, στους τομείς του πετρελαίου, του άνθρακα, του σιδήρου, της αλιείας, της υφαντουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης