Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Γενοκτονία στο Donbass – Σταματήστε να παίζετε με τη Ρωσία

Zelensky (Ουκρανία): Γενοκτονία στο Donbass – Σταματήστε να παίζετε με τη Ρωσία
Να επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις η Δύση στη Ρωσία ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι Ρώσοι διαπράττουν γενοκτονία στο Donbass, στην ανατολική Ουκρανία διατύπωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υπογράμμισε στο καθιερωμένο διάγγελμα του πως ο ρωσικός στρατός θέλει να μετατρέψει την περιοχή αυτή σε ακατοίκητη ζώνη.
«Η επίθεση σε εξέλιξη των δυνάμεων κατοχής στο Donbass μπορεί να κάνει την περιφέρεια ακατοίκητη» υποστήριξε ο Zelensky, αναφέροντας πως οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν βαλθεί να μετατρέψουν «σε στάχτες» πολλές πόλεις της περιφέρειας αυτής.
Όπως είπε, η Ρωσία επιδίδεται σε «εκτοπισμούς» και «μαζικές δολοφονίες αμάχων» στο Donbass, κάνοντας λόγο για «πολιτική γενοκτονίας που διαπράττεται από τη Ρωσία».

Σταματήστε να παίζετε με την Ρωσία

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τη Δύση να σταματήσει να παίζει με τη Ρωσία και να συνδράμει με την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων έτσι ώστε να τελειώσει ο πόλεμος.
Μάλιστα, ο Zelensky υποστήριξε πως η Ουκρανία θα παραμείνει μια ανεξάρτητη χώρα με ότι τίμημα και αν πρέπει να πληρώσει για αυτό.
«Οι καταστροφικές εξελίξεις θα μπορούσαν να είχαν σταματήσει εάν ο κόσμος αντιμετώπιζε την κατάσταση στην Ουκρανία ως δική του.
Εάν οι ισχυροί του κόσμου δεν έπαιζαν με τη Ρωσία, αλλά πίεζαν πραγματικά να τερματίσει τον πόλεμο» είπε ο Zelensky.

Οι Ευρωπαίοι πληρώνουν 1 δις ευρώ την ημέρα στη Ρωσία

«Απλώς δείτε την κατάσταση τώρα.
Κοιτάξτε πόσες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Ένωση προσπαθεί να συμφωνήσει σε ένα έκτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Μέχρι στιγμής, λαμβάνει σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ την ημέρα από τους Ευρωπαίους για προμήθειες ενέργειας.
Φυσικά, είμαι ευγνώμων στους φίλους μας που προωθούν νέες κυρώσεις.
Αλλά πού πήραν τόση δύναμη αυτοί που μπλοκάρουν το έκτο πακέτο;
Γιατί τους επιτρέπεται να έχουν τόση δύναμη, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών διαδικασιών;
Κοιτάξτε πόσες εβδομάδες δεν τόλμησε ο κόσμος να μπλοκάρει το ρωσικό τραπεζικό σύστημα, όλες οι τράπεζες ανεξαιρέτως, να στερήσουν από τον εισβολέα την ευκαιρία να χρηματοδοτήσει όχι μόνο τον πόλεμο εναντίον μας, αλλά και την πολιτική δημιουργίας διασπάσεων και κρίσεων σε όλο τον κόσμο.
Κοιτάξτε πόσο καιρό αγωνιζόμαστε να παράσχουμε στην Ουκρανία όλα τα όπλα που χρειάζεται για να αλλάξει η φύση των εχθροπραξιών και να αρχίσουμε να κινούμαστε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη σιγουριά προς την εκδίωξη των κατακτητών» είπε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης