Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα στο Donbass, σε Luhansk και Donetsk – Ανοίγουν δίοδο στα Ουκρανικά λιμάνια οι Ρώσοι

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα στο Donbass, σε Luhansk και Donetsk – Ανοίγουν δίοδο στα Ουκρανικά λιμάνια οι Ρώσοι
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άνοιξαν καθημερινά από τις 08:00 έως τις 19:00 δύο θαλάσσιους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, οι οποίοι αποτελούν ασφαλείς λωρίδες για τα πλοία στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα.

Ενώ η Ουκρανική άμυνα καταρρέει στο Donbass και οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν μια επιθετικού τύπου προέλαση σε Luhansk και Donetsk… η Ρωσία αποφάσισε να ανοίξει δίοδο στα λιμάνια της Ουκρανίας.
Ο ανθρωπιστικός διάδρομος, μέσω του οποίου ξένα πλοία μπορούν να εγκαταλείψουν τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας, έχει προσαρμοστεί και εκτείνεται πλέον σε 139 ναυτικά μίλια με πλάτος 3 μιλίων, δήλωσε ο επικεφαλής του ρωσικού διατμηματικού συντονιστικού αρχηγείου.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις άνοιξαν καθημερινά από τις 08:00 έως τις 19:00 δύο θαλάσσιους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, οι οποίοι αποτελούν ασφαλείς λωρίδες για τα πλοία στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα.
Στη Μαύρη Θάλασσα, σχηματίστηκε ένας διάδρομος μήκους 80 μιλίων και πλάτους 3 μιλίων για να φύγουν από τα λιμάνια Kherson, Nikolaev, Chernomorsk, Ochakov, Odessa και Yuzhny σε νοτιοδυτική κατεύθυνση από τα χωρικά ύδατα της Ουκρανίας.
Ωστόσο και παρά τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τη ρωσική πλευρά για ασφαλή έξοδο, για παράδειγμα, έξι ξένα πλοία ξηρού φορτίου παραμένουν στο λιμάνι της Μαριούπολης από Βουλγαρία, Δομινικανή Δημοκρατία, Λιβερία, Παναμά, Τουρκία και Τζαμάικα.
Η Ρωσία ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των πλοίων να τα αποσύρουν.
tasss111.jpg

tasss2222.jpg

Καταρρέει η Ουκρανική άμυνα στο Donbass, σε Luhansk και Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη στις σφοδρές μάχες στην ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες.
Η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Hanna Malyar δήλωσε ότι οι μάχες βρίσκονται επί του παρόντος στη «μέγιστη ένταση» τους σε σύγκριση με προηγούμενες ρωσικές επιθέσεις και πιθανότατα θα συνεχίσουν να κλιμακώνονται.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά κέρδη ειδικά στην περιοχή Severodonetsk - Lysychansk

Βασικά σημεία

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να προχωρήσουν νοτιοανατολικά του Izyum κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας Kharkiv με Donetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν την σταθερή προέλαση γύρω από το Severodonetsk και πιθανότατα επιδιώκουν να περικυκλώσουν πλήρως την περιοχή Severodonetsk - Lysychansk άμεσα.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις αποτελεσματικές προελάσεις νότια και δυτικά της Popasna προς το Bakhmut.

Οι ρωσικές δυνάμεις στις κατεχόμενες περιοχές του Νότιου Άξονα φέρονται να προετοιμάζουν μια «τρίτη γραμμή άμυνας» για να εδραιώσουν τον μακροπρόθεσμο έλεγχο στην περιοχή.

Κύρια προσπάθεια - Ανατολική Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να επιχειρούν προέλαση νοτιοανατολικά του Izyum προς το Slovyansk.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα επιχείρησαν να επιτεθούν στο Bohorodychne, περίπου 30 χλμ. νοτιοανατολικά του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιπρόσθετα επιθέσεις με πυροβολικό, ρουκέτες, όλμους και άρματα μάχης εναντίον των Chepil, Dovehenke, Kurulka και Studenok, όλοι οι οικισμοί στα νοτιοανατολικά του Izyum προς την κατεύθυνση του Slovyansk. Τέτοιες επιθετικές ενέργειες δείχνουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα ποντάρουν στην προέλασή τους προς τα σύνορα της Περιφέρειας του Donetsk και να συγχωνευθούν με επιχειρήσεις γύρω από το Lyman, το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν πλήρως στις 26 Μαΐου

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν το Severodonetsk στις 26 Μαΐου.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο της Ustynivka, περίπου 15 χλμ. νοτιοανατολικά του Severodonetsk.
Ρωσικές πηγές ανέφεραν επιπλέον ότι τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν το Severodonetsk από τη Vojevodivka και το Schedryshcheve (βορειοανατολικά του Severodonetsk) και ότι το βορειοανατολικό τμήμα της πόλης βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο. Ένας Ρώσος στρατιωτικός ρεπόρτερ ισχυρίστηκε ότι έως και 10.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν παγιδευτεί στην ζώνη Severodonetsk - Lysychansk.
Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν οχυρωθεί στην περιοχή Zolote-Orikhiv, όπου τα ρωσικά στρατεύματα τα έχουν περικυκλώσει.

Νότιος Άξονας, ισχυροποίηση των θέσεων στην Kherson

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στη βελτίωση των τακτικών τους θέσεων και στην ενίσχυση των αμυντικών γραμμών στον νότιο άξονα.
Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να προσπαθούν να προχωρήσουν στα διοικητικά σύνορα Mykolaiv - Kherson και πραγματοποίησαν επιχειρήσεις γύρω από το Tavriyske και το Mykolaivka προς τις κατευθύνσεις Kamyanske, Orikhiv και Huliapole.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο σημείωσε ότι η ρωσική ομάδα στη Zaporizhia, συγκεκριμένα γύρω από τη Μελιτόπολη, έχει ενισχυθεί από ένα τάγμα που χρησιμοποιεί ξεπερασμένα άρματα μάχης T-62.

Άμεσα θέματα για παρακολούθηση

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ενισχύουν τις θέσεις του στο Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία.

Οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στην αποκοπή δύο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων προς το Severodonetsk, αλλά μπορεί να αρχίσουν να εισβάλλουν στην πόλη άμεσα.

Οι δυνάμεις κατοχής στη Μαριούπολη θα συνεχίσουν να ενισχύουν τον διοικητικό έλεγχο της πόλης.

Οι ρωσικές δυνάμεις εγκαθίστανται για παρατεταμένες επιχειρήσεις στη Νότια Ουκρανία.
xx1_3.png

xx2_4.png


xx3_4.png

xx4_2.png

xx5_2.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης