Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του Abramovich ύψους 7 δισ. δολ. στο Jersey - Πως απέκτησε την εταιρεία πετρελαίου Sibneft

Έρευνα για τα περιουσιακά στοιχεία του Abramovich ύψους 7 δισ. δολ. στο Jersey - Πως απέκτησε την εταιρεία πετρελαίου Sibneft
Η βασιλική αυλή του Τζέρσεϊ πάγωσε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον Ρώσο ολιγάρχη τον Απρίλιο, περίπου ένα μήνα μετά την επιβολή κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στον Abramovich

Το νησί όπου ο Abramovich είναι ύποπτος ότι κατείχε περιουσιακά στοιχεία 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να έχει ανοίξει έρευνα για την περιουσία του.
Η έρευνα θα διερευνήσει πιθανή φοροδιαφυγή κυρώσεων και πώς ακριβώς ο δισεκατομμυριούχος απέκτησε την εταιρεία πετρελαίου Sibneft, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Η συμφωνία, στην οποία ο Abramovich αγόρασε τη Sibneft από τη ρωσική κυβέρνηση για 250 εκατομμύρια δολάρια και την πούλησε δέκα χρόνια αργότερα για 13 δισεκατομμύρια δολάρια, χαρακτηρίστηκε «δόλια» από τον πρώην γενικό εισαγγελέα της Ρωσίας.
Η περιουσία του ολιγάρχη σήμερα είναι 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire’s Index.
Ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Τζέρσεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει ή να επιβεβαιώσει αναφορές για έρευνα.
Η βασιλική αυλή του Τζέρσεϊ πάγωσε περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με τον Ρώσο ολιγάρχη τον Απρίλιο, περίπου ένα μήνα μετά την επιβολή κυρώσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο στον Abramovich.
Οι αρχές εκτέλεσαν εντάλματα έρευνας σε τοποθεσίες γύρω από το νησί που πιστεύεται ότι συνδέονται με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Abramovich.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης