Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία) για Κριμαία: Να συνειδητοποιήσει την de facto πραγματικότητα η Ουκρανία

Peskov (Ρωσία) για Κριμαία: Να συνειδητοποιήσει την de facto πραγματικότητα η Ουκρανία
Απαράδεκτες οι κατηγορίες ότι μπλοκάρουμε την εξαγωγή του ουκρανικού σιταριού είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η Ουκρανία πρέπει να συνειδητοποιήσει την πραγματική κατάσταση και να ανταποκριθεί στα αιτήματα της Μόσχας αναφορικά με τις ειρηνευτικές συμφωνίες διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, με αφορμή και την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Henry Kissinger ο οποίος πρότεινε, η Ουκρανία να αφήσει τη Ρωσία να κρατήσει την Κριμαία, την οποία προσάρτησε το 2014.
«Η Μόσχα περιμένει από το Κίεβο να αποδεχθεί τα αιτήματά της και να συνειδητοποιήσει την de facto κατάσταση, την πραγματική κατάσταση που υπάρχει» υπογράμμισε ο Peskov, τη στιγμή που το Κίεβο χαρακτήρισε την πρόταση του Αμερικάνου πολιτικού ως «μαχαίρι στην πλάτη».
«Δεν πρόκειται για εδαφικές παραχωρήσεις.
Το Κίεβο πρέπει να αναγνωρίσει τη de facto κατάσταση και απλώς να την αξιολογήσει νηφάλια» είπε ο Peskov.
Η Ρωσία ζητά από την Ουκρανία να αναγνωρίσει την Κριμαία ως ρωσικό έδαφος και τις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας ως ανεξάρτητα κράτη.
Το Κίεβο απορρίπτει κατηγορηματικά τα αιτήματα της Ρωσίας.

Δεν μπλοκάρουμε το σιτάρι

Επιπλέον, ο Peskov απέρριψε ως απαράδεκτες τις κατηγορίες των ΗΠΑ και της ΕΕ ότι η Ρωσία εμποδίζει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και κατηγόρησε τη Δύση ότι προκάλεσε την κατάσταση αυτή επιβάλλοντας κυρώσεις στη Μόσχα.
«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές.
Αντιθέτως, κατηγορούμε τις δυτικές χώρες για τις ενέργειές τους που οδήγησε σε αυτό» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφέροντας πως η Ρωσία έχει ζητήσει από τη Δύση την άρση των κυρώσεων που, όπως καταγγέλλει, εμποδίζουν τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία.
«Θα πρέπει να ακυρώσουν αυτές τις παράνομες αποφάσεις που εμποδίζουν τη ναύλωση πλοίων, την εξαγωγή σιτηρών κ.λπ.». υποστήριξε ο Peskov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης