Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Πολλές οι αξιοσημείωτες αποτυχίες των ρωσικών αερομεταφερόμενων ρωσικών δυνάμεων

Μ. Βρετανία: Πολλές οι αξιοσημείωτες αποτυχίες των ρωσικών αερομεταφερόμενων ρωσικών δυνάμεων
Παρά το γεγονός ότι αποτελούν την ελίτ του ρωσικού στρατού σημειώνει το βρετανικό υπουργεί Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Για πολλές και αξιοσημείωτες αποτυχίες των αερομεταφερόμενων δυνάμεων της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας κάνει λόγο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο επισημαίνει πως το εν λόγω σώμα είναι η ελίτ του ρωσικού στρατού και από τα καλύτερα αμειβόμενα στρατιωτικά τμήματα.
Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις αυτές έχουν αποσταλεί σε επιχειρήσεις που μάλλον ταίριαζαν καλύτερα σε βαριά οπλισμένο πεζικό.
Ίσως σε αυτή τη κακή διαχείριση στρατηγικής, όπως λέει, οφείλονται οι «βαριές απώλειες».
Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί αναφέρουν τρία παραδείγματα: την απόπειρα προέλασης στο Κίεβο μέσω του αεροδρομίου Hostomel τον περασμένο Μάρτιο, τη μη πρόοδο γύρω από το Izyum από τον Απρίλιο και στις πρόσφατες αποτυχημένες και ιδιαίτερα δαπανηρές προσπάθειες να διασχίσουν τον ποταμό Siverkyi Donets.
«Η ισχυρή αυτή μονάδα με 45.000 στρατιώτες αποτελείται από επαγγελματίες, οι οποίοι θεωρούνται η ελίτ και απολαμβάνουν πρόσθετους μισθούς» αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας πως η κακή διαχείριση της δύναμης αυτής αποδεικνύει πως «οι σημαντικές επενδύσεις του Putin στις ένοπλες δυνάμεις τα τελευταία 15 χρόνια κατέληξε σε μια μη ισορροπημένη συνολική δύναμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης