Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Steinmeier (Γερμανία) σε Putin: Τερμάτισε τον πόλεμο στην Ουκρανία

Έκκληση Steinmeier (Γερμανία) σε Putin: Τερμάτισε τον πόλεμο στην Ουκρανία
Πολλές περιοχές του κόσμου θα απειληθούν από λιμό και θανατικό τους επόμενους μήνες είπε ο Γερμανός πρόεδρος
Σχετικά Άρθρα

Έκκληση στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία απηύθυνε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier, επισημαίνοντας πως πολλές χώρες στον πλανήτη θα υποφέρουν από πείνα και λιμό.
«Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, σταματήστε τις εχθροπραξίες.
Κε.Putin τερματίστε τα δεινά και την καταστροφή στην Ουκρανία.
Διατάξτε τα στρατεύματά σας να αποσυρθούν.
Μην αρνείστε άμεσες και σοβαρές συνομιλίες με τον πρόεδρο Zelensky» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γερμανίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε σύναξη της καθολικής εκκλησίας στη Στουτγκάρδη.
O Steinmeier τόνισε πως η σύρραξη πλήττει πολλές άλλες χώρες, καθώς, με εκατομμύρια τόνους σιτηρών αποκλεισμένους στα ουκρανικά λιμάνια, οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται δραματικά σε παγκόσμια κλίμακα.
«Πολλές περιοχές του κόσμου θα απειληθούν από λιμό και θανατικό τους επόμενους μήνες, ειδικά στον ανατολικό και τον νότιο τομέα της Αφρικής» υπογράμμισε ο Steinmeier, επισημαίνοντας πως οι συνέπειες αυτού του πολέμου, τον οποίο αποκάλεσε «πόλεμο του Putin», πλήττουν, όπως είπε, χώρες «που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από την πανδημία του νέου κορονοϊού», όπου «η γη ξεραίνεται, γίνεται άγονη εξαιτίας της κλιματικής κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης