Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάνουμε τον έλεγχο του Donbass, λένε οι Ουκρανοί – Kadyrov: Η Ρωσία ελέγχει το Lysychansk, πέφτει το Severodonetsk

Χάνουμε τον έλεγχο του Donbass, λένε οι Ουκρανοί – Kadyrov: Η Ρωσία ελέγχει το Lysychansk, πέφτει το Severodonetsk
Προειδοποιούν οι Ουκρανοί: Εξαιρετικά άσχημη η κατάσταση στο Donbass, θα επιδεινωθεί περισσότερο 

Χάνουμε τον έλεγχο του Donbass της Ανατολικής Ουκρανίας, αναγνωρίζουν οι Ουκρανοί και προειδοποιούν την Δύση ότι εάν δεν προσφέρουν πρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό… η κατάσταση θα επιδεινωθεί περισσότερο…
Οι εξελίξεις στο Donbass έρχονται να επιβεβαιώσουν τα καθημερινά ρεπορτάζ του bankingnews για την επιτυχή προέλαση της Ρωσίας κόντρα στις αναφορές των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών ηπηρεσιών ότι δήθεν οι ρώσοι έχουν κολλήσει... και δεν σημειώνουν εδαφική πρόοδο.
Η πραγματικότητα είναι ότι οι Ουκρανοί περικυκλώνονται και υποχρεώνονται να υποχωρήσουν.
Την ίδια στιγμή ο Ramzan Kadyrov ο ηγέτης της Τσετσενίας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Lysychansk στις 25 Μαίου και παραλίγο να εισέλθουν στο Severodonetsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Lugansk (LPR).
Σε αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση συμμετέχουν οι καλύτερα εκπαιδευμένοι μαχητές του Υπουργείου Άμυνας, η Ρωσική Φρουρά και η πολιτοφυλακή.
Σχεδόν μπήκαν στο Severodonetsk και κατέλαβαν το Lysychansk, ανέφερε ο Kadyrov.

Προειδοποιούν οι Ουκρανοί: Εξαιρετικά άσχημη η κατάσταση στο Donbass, θα επιδεινωθεί περισσότερο 

Η κατάσταση στο Donbass είναι «εξαιρετικά κακή» για τις ουκρανικές αρχές.
Αυτό δήλωσε στις 25 Μαίου 2022 ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Kuleba στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Δεν θέλω να έχει κανείς την εντύπωση ότι όλα είναι λίγο πολύ εντάξει με τον πόλεμο.
Η κατάσταση στο Donbass είναι εξαιρετικά κακή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ότι εάν η Δύση δεν παράσχει στο Κίεβο συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, η κατάσταση «θα γίνει ακόμη χειρότερη από ότι είναι τώρα».
Ο Kuleba ανέφερε ότι το σύστημα MLRS θα πρέπει να δοθεί «το συντομότερο δυνατό».
To ΜΛΡΣ είναι π
υραυλικό σύστημα πολλαπλής εκτόξευσης Μ270 ή είναι ερπυστριοφόρος εκτοξευτής ρουκετών
Σύμφωνα με τον Kuleba, αυτό είναι «το κλειδί για την αλλαγή του παιχνιδιού».
«Οι ΗΠΑ πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεσή τους και να μας παραδώσει το MLRS το συντομότερο δυνατό, και θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός, εξηγώντας ότι οι δυτικές χώρες παρακολουθούν τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών στο θέμα της προμήθειας αυτών των όπλων.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, κάλεσε για άλλη μια φορά την Δύση... να εξασφαλίσουν την προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο, ιδίως MLRS, τανκς και πυραύλους κατά των πολεμικών πλοίων.

Μαχαιριά στην πλάτη

Κορυφαίοι αξιωματούχοι, της Ουκρανικής κυβέρνησης θεωρούν μαχαιριά στην πλάτη της Ουκρανίας τις προτάσεις κρατών (αναφέρονται σε Γαλλία και Ιταλία) που εισηγούνται κατάπαυση του πυρός και συμφωνία ειρήνης με ταυτόχρονη παραχώρηση Ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει σχεδόν το 30% της Ουκρανίας, ελέγχουν σχεδόν πλήρως το Donbass ειδικά τις περιοχές του Luhansk και Donetsk και νότια την Μαριούπολη και την Kherson...
Η Ρωσία ελέγχει το 75% της παράκτιας ζώνης της Ουκρανίας και το 100% της Αζοφικής θάλασσας.
Η Ουκρανία έχει πρόσβαση στην Μαύρη Θάλασσα μόνο από την Οδησσό.

Βασικά σημεία της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν προτεραιότητα στην προέλαση ανατολικά και δυτικά της Popasna προκειμένου να κόψουν τις επίγειες γραμμές επικοινωνίας της Ουκρανίας (GLOC) νοτιοδυτικά του Severodonetsk και να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες περικύκλωσης της Περιφέρειας του Luhansk.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Lyman και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν αυτό το έρεισμα για να συντονιστούν με τις άλλες ρωσικές δυνάμεις στα νοτιοανατολικά του Izyum για να ξεκινήσουν μια επίθεση στο Siversk.

Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν την Μάχη του Severodonetsk πριν αποκόψουν πλήρως τα ουκρανικά GLOC νοτιοδυτικά και βορειοδυτικά του Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν την πόλη Zaporizhzhia σε μια προσπάθεια να διαταράξουν έναν βασικό κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις ουκρανικές δυνάμεις που επιχειρούν στα ανατολικά.

Ανατολική Ουκρανία

Ο Επικεφαλής της Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) Eduard Basurin επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υιοθέτησαν μια προσέγγιση με επιμερισμό της προέλασης για να στερήσουν στα ουκρανικά στρατεύματα από επιμελητεία και ενισχύσεις, αντί να επιδιώξουν μια ενιαία μεγάλης κλίμακας περικύκλωση στα διοικητικά σύνορα της Περιφέρειας Donetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν προτεραιότητα σε τρεις προελεύσεις ανατολικά και δυτικά της Popasna σε μια προσπάθεια να κόψουν τα ουκρανικά GLOC νοτιοδυτικά του Severodonetsk και να ολοκληρώσουν τον έλεγχο της Περιφέρειας Luhansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν ανατολικά της Popasna για να καταλάβουν οικισμούς στον αυτοκινητόδρομο Τ1303 προς Lysyschansk, βορειοανατολικά για να κόψουν την πρόσβαση της Ουκρανίας στον αυτοκινητόδρομο Τ1302 από το Bakhmut προς το Lysyschansk και νοτιοδυτικά κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Τ0504 από την Popasna προς το Bakhmut.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν προς το Bakhmut από το Svitlodarsk, έναν οικισμό ακριβώς βόρεια του Debaltseve, και συνέχισαν τον σφοδρό βομβαρδισμό πιθανότατα στις προετοιμασίες για μια χερσαία επίθεση.

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα στις προσπάθειες να κόψουν τους δύο αυτοκινητόδρομους προς το Severodonetsk παρά να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις στο Bakhmut.

Οι ρωσικές προσπάθειες για την απομόνωση του Severodonetsk και του Lysychansk απέδωσαν και οι ρώσοι σημειώνουν κέρδη.
Οι Ρώσοι είναι κοντά στον έλεγχο του Severdonetsk και του Lysychansk.
Η ένταση των βομβαρδισμών από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία, ωστόσο, σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων δείχνουν ότι βρίσκονται κοντά στην εκδήλωση επίθεσης στο Severodonetsk.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιήσουν μια χερσαία επίθεση στο Severdonetsk τις προσεχείς ημέρες.
Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Severdonetsk και του Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν ήδη δεσμεύσει πάνω από 10.000 στρατιώτες - περίπου 25 τακτικές ομάδες τάγματος (BTG) που αποτελούνταν από 300 έως 500 στρατιώτες η καθεμία - και στρατιωτικό εξοπλισμό συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων S-400.
Οι Ρώσοι στρατιωτικοί διοικητές πιθανότατα έπρεπε να αποσύρουν αυτές τις δυνάμεις από άλλους άξονες, επιβράδυνση των ρωσικών προελεύσεων στις περιφέρειες Zaporizhia, Donetsk και Kharkiv.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φτάσει στο βεληνεκές του Severdonetsk.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εξαπολύσουν άλλη χερσαία επίθεση στο Dovhenke, περίπου 18 χιλιόμετρα νότια του Izyum.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν επίσης να προχωρήσουν προς το Lyman από την περιοχή Izyum αλλά χωρίς σημαντικά αποτελέσματα.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με Ρώσους στρατιώτες που εισέβαλλαν στο Lyman από τα ανατολικά υποδηλώνουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν.
Οι ρωσικές δυνάμεις στο Izyum θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τις προσπάθειες με ρωσικές μονάδες στο Lyman για να εξαπολύσουν επίθεση στο Siversk, έναν οικισμό που βρίσκεται σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο 30 χιλιόμετρα δυτικά του Severodonetsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταλάβουν οικισμούς ανατολικά και δυτικά της Avdiivka ενώ επιχείρησαν και στα σύνορα Donetsk-Zaporizhia.
Επίσης βομβάρδισαν σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στην Avdiivka, πιθανότατα να πλήξουν περαιτέρω τις ουκρανικές οχυρώσεις στην περιοχή.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν για να περικυκλώσουν τις ουκρανικές θέσεις από τα βορειοδυτικά

Νότιος άξονας

Οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώθηκαν στη βελτίωση των τακτικών τους θέσεων και πραγματοποίησαν επιθέσεις με πυροβολικό και πυραύλους κατά μήκος του Νότιου Άξονα.
Η Ουκρανική Νότια Επιχειρησιακή Διοίκηση ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα συγκρούστηκαν με την ουκρανική άμυνα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Mykolaiv ενώ προσπαθούσαν να προχωρήσουν προς το Kryvyi Rih.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση με ρουκέτες εναντίον κατοικημένων περιοχών της πόλης Zaporizhia, την οποία το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι ήταν μια επίθεση σε εργαστήρια παραγωγής της Ουκρανίας.
Η απευθείας επίθεση στην πόλη Zaporizhzhia πιθανότατα έχει σκοπό να διαταράξει έναν βασικό κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τον ουκρανικό στρατό που δρα στα ανατολικά.
Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν επιπλέον τις περιοχές Kryvyi Rih και αλλού στην Περιφέρεια Dnipropetrovsk, Mykolaiv και Kherson.

Παγίωση των ρωσικών στρατευμάτων

Οι ρωσικές αρχές συνέχισαν να λαμβάνουν μέτρα για την παγίωση του διοικητικού ελέγχου των κατεχόμενων εδαφών στις 25 Μαΐου. Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin υπέγραψε διάταγμα που απλοποιεί τη διαδικασία για την απόκτηση ρωσικών διαβατηρίων στις Περιφέρειες Zaporizhia και Kherson.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν την αποναρκοθέτηση του θαλάσσιου λιμανιού και ότι η πόλη αρχίζει να λειτουργεί σε πιο τακτική βάση.
Ο Σύμβουλος του Δημάρχου της Μαριούπολης Petro Andryushchenko δήλωσε ότι οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DNR) ξεκίνησαν μια νέα πολιτική στη Μαριούπολη, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες θα μπορούν να αποκτήσουν απευθείας ρωσικά διαβατήρια με π5ροοπτική την άμεση προσάρτηση της Μαριούπολης στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Άμεσα θέματα για παρακολούθηση

Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα ενισχύουν την ομάδα τους βόρεια της πόλης του Kharkiv για να αποτρέψουν περαιτέρω προέλαση της ουκρανικής αντεπίθεσης προς τα ρωσικά σύνορα.
Οι Ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να δεσμεύσουν στοιχεία της 1ης Στρατιάς Αρμάτων στο Βόρειο Kharkiv στο εγγύς μέλλον.

Οι ρωσικές δυνάμεις δίνουν προτεραιότητα στην αποκοπή δύο μεγάλων αυτοκινητοδρόμων προς το Severodonetsk, με στόχο την άμεση εισβολή.

Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν παρατεταμένες επιχειρήσεις στη Νότια Ουκρανία.

vv.png
vv1_5.png

vv2_5.png

vv3_4.png

vv4_5.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης