Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μειωμένο κόμιστρο κατέβαλε η Gazprom στην Ουκρανία, επειδή μείωσε κατά ένα τρίτο τις ροές φυσικού αερίου

Μειωμένο κόμιστρο κατέβαλε η Gazprom στην Ουκρανία, επειδή μείωσε κατά ένα τρίτο τις ροές φυσικού αερίου
Η Gazprom πραγματοποίησε μια πληρωμή που αποκλείει τις ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, δήλωσε ουκρανική πηγή ενέργειας
Σχετικά Άρθρα
Ο ρωσικός γίγαντας του φυσικού αερίου, Gazprom, που μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, μείωσε τα χρήματα που κατέβαλε στην Ουκρανία για τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του ουκρανικού εδάφους, δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Naftogaz.
Αιτία ήταν η μείωση των παραδόσεων ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρωπη μέσω των αγωγών που περνούν μέσα από την Ουκρανία, επειδή η Naftogaz έκλεισε το σταθμό διέλευσης Sokhranovka.
Ο επικεφαλής της ουκρανικής Naftogaz Youri Vitrenko δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πληρώνει τη μεταφορά φυσικού αερίου «σε πλήρη όγκο», αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.
Ούτε η Gazprom απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.
Η Ρωσία συνέχισε να εξάγει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας παρά τη στρατιωτική σύγκρουση εκεί που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.
Ωστόσο, πριν δύο εβδομάδες η Ουκρανία ανέστειλε τις ρωσικές ροές μέσω του σημείου διέλευσης Sokhranovka, το οποίο αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των αγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας.
Το Κίεβο ισχυρίστηκε ότι σταμάτησε αυτές τις ροές επειδή οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής είχαν αρχίσει να εκτρέπουν τις ροές σε δύο αυτονομιστικές περιοχές στην ανατολική Ουκρανία που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.
Στη συνέχεια όμως υπήρξε ανακοίνωση της κυβέρνησης  που ανέφερε ότι ο σταθμός Sokhranovka θα ξανανοίξει και η διέλευση των ροών φυσικού αερίου θα αποκατασταθει πλήρως όταν η Ουκρανία εκδιώξει πλήρως το ρωσικό στρατό από τα εδάφη της.
Η Gazprom πραγματοποίησε μια πληρωμή που αποκλείει τις ροές μέσω του σημείου Sokhranovka, δήλωσε στο Reuters μια ουκρανική πηγή ενέργειας.
Η Ουκρανία μεταφόρτωσε 41,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη το 2021, από 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) που είχε αρχικά υποσχεθεί η Gazprom, αν και ήταν μειωμένη κατά 25% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης