Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pfizer: Σε συμβολική τιμή η πώληση όλων των φαρμάκων σε φτωχές χώρες

tags :
Pfizer: Σε συμβολική τιμή η πώληση όλων των φαρμάκων σε φτωχές χώρες
Η Pfizer έχει επικριθεί για τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφόρησε το εμβόλιο της για τον COVID-19
Η Pfizer θα διαθέσει όλα τα κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας φάρμακά της, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας για τον COVID-19 Paxlovid και του Ibrance για τον καρκίνο του μαστού, σε συμβολή τιμή σε 45 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.
Η Pfizer είπε ότι το σχέδιό της περιλαμβάνει 23 φάρμακα και εμβόλια που ανήκουν εξ ολοκλήρου, κατοχυρωμένα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που θεραπεύουν μολυσματικές ασθένειες, ορισμένους καρκίνους και σπάνιες και φλεγμονώδεις ασθένειες. Εκτός από τα Paxlovid και Ibrance, ο κατάλογος περιλαμβάνει το εμβόλιο πνευμονίας Prevnar 13, το φάρμακο για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα Xeljanz και τις θεραπείες για τον καρκίνο Xalkori και Inlyta.
Το εμβόλιο COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Comirnaty με την BioNTech ήταν επίσης στη λίστα.

Bourla: Μεγάλες οι ανάγκες των φτωχών χωρών

Όλα τα φάρμακα που διατίθενται θα πρέπει να είναι χρήσιμα, ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla.
«Αλλά είναι σαφές ότι το αντιικό (Paxlovid) θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για αυτούς - αν το χρειαστούν μπορούν να το πάρουν αμέσως», είπε.
Όταν η Pfizer λανσάρει νέα φάρμακα και εμβόλια, θα περιλαμβάνονται επίσης στο χαρτοφυλάκιο φαρμάκων σε συμβολική τιμή, ανέφερε.
Οι 27 χώρες χαμηλού εισοδήματος και οι 18 χώρες χαμηλότερου εισοδήματος που περιλαμβάνονται σε αυτό που η Pfizer αποκαλεί «Συμφωνία για έναν πιο υγιή κόσμο» καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής και μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Πέντε χώρες - η Ρουάντα, η Γκάνα, το Μαλάουι, η Σενεγάλη και η Ουγκάντα ​​- έχουν ήδη δεσμευτεί να προσχωρήσουν στη συμφωνία, η οποία ανακοινώθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Οι επικρίσεις

Η Pfizer έχει επικριθεί για τον τρόπο με τον οποίο κυκλοφόρησε το εμβόλιο της για τον COVID-19, με ορισμένες φτωχότερες χώρες να περιμένουν μήνες μετά την άφιξη των πρώτων δόσεων σε πλουσιότερες χώρες.
Ο Bourla είπε ότι η νέα συμφωνία προβλέπει την αντιμετώπιση των δυσκολιών, ιδιαίτερα την έλλειψη υποδομών υγείας σε ορισμένες χώρες που δυσκόλεψαν τη διανομή του εμβολίου.
«Αντί να πλένουμε τα χέρια μας και να λέμε, «σου έδωσα το προϊόν, κάνε ό,τι θέλεις με αυτό», λέμε, «θα σου δώσουμε τα προϊόντα και θα καθίσουμε μαζί σου για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στην οργάνωση ενός συστήματος που μπορεί να τα χρησιμοποιήσει», είπε ο Bourla.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης