Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανία): Επιβιώσαμε τρεις μήνες – Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Donbass

Zelensky (Ουκρανία): Επιβιώσαμε τρεις μήνες – Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Donbass
Νέο αίτημα για αποστολή όπλων από τη Δύση από τον Zelensky
Σχετικά Άρθρα

Την θέση ότι η Ουκρανία επιβίωσε της ρωσικής εισβολής διατύπωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky στο διάγγελμα του προς τον ουκρανικό λαό με αφορμή και τη συμπλήρωση τριών από την έναρξη του πολέμου.
«Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι επιβιώσαμε αυτούς τους τρεις μήνες χάρη στα δεκάδες χιλιάδες κατορθώματα εκείνων που υπερασπίστηκαν το κράτος και με κόστος τις δεκάδες χιλιάδες ζωές των αντρών και των γυναικών της Ουκρανίας που σκοτώθηκαν από τους κατακτητές» είπε ο Zelenksy, αναφέροντας πως η αντίσταση των Ουκρανών ήταν μια έκπληξη αλλά και πηγή έμπνευσης για όλο τον κόσμο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ειρωνεύτηκε και τον ισχυρισμό του Ρώσου υπουργού Άμυνας, Sergei Shoigu, ο οποίος είπε πως η επιχείρηση στην Ουκρανία προχωρά αργά έτσι ώστε να μην πλήττονται οι άμαχοι.
«Ύστερα από τρεις που ψάχνουν μια εξήγηση γιατί απέτυχαν να «σπάσουν» την Ουκρανία, κατέληξαν να μας πουν ότι αυτό είχαν σχεδιάσει από την αρχή» είπε ο Zelensky.

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Donbass

Πάντως ο Zelensky παραδέχθηκε πως η κατάσταση στο Donbass είναι πολύ δύσκολη.
Όπως είπε, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ότι έχει στη διάθεση του για να καταλάβει τις τέσσερις πόλεις στην ανατολική Ουκρανία και να περικυκλώσει τα ουκρανικά στρατεύματα.
«Επί της ουσίας όλη η ισχύς του ρωσικού στρατού, ότι του έχει απομείνει, έχει ριχθεί στην επίθεση σε Liman, Popasna, Sievierodonetsk, Slaviansk.
Οι κατακτητές θέλουν να τα καταστρέψουν όλα εκεί» υποστήριξε ο Zelensky, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί αντιστέκονται και ότι θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια έτσι ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις να ξεπεράσουν το πλεονέκτημα των Ρώσων σε εξοπλισμό και όπλα.
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τη Δύση να στείλει περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, όπως άρματα μάχης και εκτοξευτές πυραύλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης