Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τούρκος γιατρός κάνει εγχειρήσεις σε ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τη φωνή τους - Επιλέγουν οι ίδιοι τον τόνο

Τούρκος γιατρός κάνει εγχειρήσεις σε ανθρώπους που θέλουν να αλλάξουν τη φωνή τους - Επιλέγουν οι ίδιοι τον τόνο
Ο Τούρκος γιατρός, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του Harvard, μπορεί να τροποποιήσει τον τόνο και τον τόνο των ασθενών, δίνοντάς τους μια βαθύτερη ή υψηλότερη φωνή, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους

Η επιστήμη δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και το παράδειγμα ενός γιατρού που κυριολεκτικά αλλάζει τις φωνές των ασθενών του, είναι ένα ακόμη παράδειγμα από το θαύμα της Ιατρικής.
Αν θέλατε να έχετε μια πιο αρρενωπή φωνή ο στόχος αυτός είναι πλέον εφικτός καθώς υπάρχει ένας χειρουργός στην Τουρκία που μπορεί να σας βοηθήσει.
Ο Δρ Gileken κάνει επεμβάσεις εμβάθυνσης φωνής εδώ και 15 χρόνια και ισχυρίζεται ότι η ζήτηση για τη διαδικασία έχει αυξηθεί.
Αυτήν τη στιγμή χειρουργεί 100 - 150 άτομα το χρόνο, από στελέχη που θέλουν να φανούν πιο δυναμικά, μέχρι τρανς άτομα που θέλουν να κάνουν τη φωνή τους να ταιριάζει με το νέο τους φύλο.
Ο Τούρκος γιατρός, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του Harvard, μπορεί να τροποποιήσει τον τόνο και τον τόνο των ασθενών, δίνοντάς τους μια βαθύτερη ή υψηλότερη φωνή, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.
«Η φωνή είναι αναπόσπαστο μέρος της προσωπικής εικόνας κάποιου και το να νιώθεις άβολα με τη φωνή του μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική ή την προσωπική ζωή ενός ατόμου καθώς και την αυτοπεποίθησή του», είπε πρόσφατα ο Δρ Gileken στο Jam Press.
Για παράδειγμα, τα άτομα που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις μπορεί να χρειάζεται να ακούγονται πιο αρρενωπά, επομένως μπορεί να θέλουν να έχουν μια πιο βαθιά ή πιο αρρενωπή φωνή».
Εξηγώντας τη διαδικασία με απλούς όρους, ο ιατρός είπε ότι ξεκινά με μια τομή στο κάτω μέρος του λαιμού, ακολουθούμενη από τη δημιουργία μιας «νησίδας χόνδρου» στον χόνδρο του θυρεοειδούς, ο οποίος επίσης ωθείται προς τα πίσω για να κάνει τη φωνή να ηχεί πιο αρρενωπή.
Η διαδικασία εκτελείται κατά τη διάρκεια τοπικής αναισθησίας, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επιλέξουν τον τόνο που προτιμούν δοκιμάζοντας τη νέα τους φωνή.

Οι ασθενείς μπορούν να μιλήσουν αμέσως μετά το χειρουργείο, αν και οι φωνές τους μπορεί να ακούγονται λίγο βαριές στην αρχή. Η τομή στον λαιμό αρχίζει να επουλώνεται σε περίπου μία εβδομάδα, αλλά αναμένεται πλήρης ανάρρωση μετά από οκτώ μήνες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->